به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، موزه دفاع مقدس کرمان سهشنبه میزبان کسانی بود که به نویسندگی علاقه داشتند مخصوصاً کسانیکه در زمینه زندگینامه شهدا و رزمندگان دفاع مقدس کار میکنند.
مدرس این دوره مهدی کاموس بود که پیش از این با دورههای نویسندگی و داستان در حوزه هنری کرمان در جمع نویسندگان کرمانی حضور داشت و حال به همت سازمان حفظ و نشر آثار ارزشهای دفاع مقدس در کرمان است.
این دوره در دو نوبت با عناوین «مبانی زندگی نامه داستانی» و «فلسفه و روش مصاحبه در تاریخ شفاهی» برگزار شد.
مدرس این دوره با اشاره به انواع زندگینامهها گفت: زندگینامه داستانی مجازی و غیر مجازی است.
وی افزود: وقتی خاطرات مثلاً شهید باقری را مینویسیم یک سری داستانهای واقعی و یکسری تخیل را هم با آنها مینویسیم.
مهدی کاموس با اشاره به اینکه ما با فلسفه تاریخ شفاهی چه کردیم، تصریح کرد: به جای اینکه اول به سراغ جانبازان، بسیجیان َ همسران شهدا و… برویم و روایتها را از زبان آنها بشنویم به سراغ افراد بالا دستی فرماندهان رفتیم.
وی ادامه داد: ممکن است دیگر روایتهایی که نوشته میشود با حقیقت فاصله داشته باشد، منظور من این نیست که سراغ فرماندهان نرویم بلکه اول باید سراغ بسیجیان و سربازان و … رویم و از پایین به بالا شروع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد به صورت سلسله مراتب شروع کنیم و بعدها از فرماندهان و گفتوگو اختصاصی بگیریم و خاطرات و روایتهای آنها را بنویسیم.
به گزارش ایبنا، مهدی کاموس به عنوان نویسنده و پژوهشگر تا کنون کتاب های متعددی نظیر «نیایش نسل سرخ، با خدا مشورت کردم؛ تاریخ شفاهی مدارس اسلامی ایران به روایت محمد دادگسترنیا، مرغ حق؛ سرگذشت سیدجمال الدین اسدآبادی همدانی را به رشته تحریر در آورده است.
نظر شما