جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
آیین تجلیل از اهداکنندگان کتاب و فعالان کتابخوانی در شیراز

فارس- در آیین «فروغ صبح دانایی»، از فاطمه موسوی، کتابدار نمونه کتابخانه در شیراز و اهدا کنندگان و فعالان امر کتابخوانی تقدیر و تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، این مراسم که با حضور قانعی مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی فارس، مهدی فقیه چهره محبوب سینما تئاتر و تلوزیون، داریوش نویدگویی ناشر کتاب و دیگر مفاخر علمی و ادبی و فرهنگی شیراز و استان فارس انجام شد و با معرفی کتاب تازه انتشار یافته «حیرت» تالیف محمدرضا حق نگهدار شیرازی همراه بود فرهیختگانی دیگر همچون استاد سلاحی اهداکننده نسخ خطی و چاپ سنگی و….و فرزند زنده یاد محمد هادی سلاحی از اثر گذاران فرهنگ و آموزش در شیراز، سمیرا ارم قهرمان چندین دوره پاراالمپیک در رشته تیراندازی و بانو مهتاب نبوی قهرمان ورزشی و مولف کتاب حضور داشتند.

روح الله منوچهری رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس با تبریک روز کتاب و کتابدار و کتابخوانی گفت: آدمها با خیلی ها همزبانند اماهمواره نگرانند که نکند این همزبانیها با افرادکاردستشان بدهد حال آنکه کتاب بعنوان یک یار و همزبان با مخاطبان و خوانندگانش اینگونه نیست و با ما روراست تر و صادق تر است.

وی افزود: پیدا کردن همدل و همزبان سخت است اما کتاب همدل و همزبانی است که به راحتی در دسترس و سهل الوصول و مطمان است و میتواند بسیاری از نیازها و پرسشهای ما را پاسخ گوید.

منوچهری با بیان اینکه کتاب همدلی بی دردسر است افزود: بخشش کتاب نشان از آگاهی و دانایی بخشندگان آن است.

وی یادآور شد: کتاب به خوانندگانش راهکارهای مختلف ارائه می دهد و آنها را به دنیای معرفت و دانایی میرساند.

در ادامه برنامه مجید اسکندری پژوهشگر ادبی و حافظ پژوه اظهار داشت: حافظ در دیوان اشعارش فقط یک بار از واژه کتاب استفاده کرده و نام برده اما حق مطلب را به خوبی بازگو کرده است.

وی گفت: وقتی دختر عزیزی بنام مهتاب نبوی که بنا به مصلحت الهی دو دست ندارد و بدون دست متولد شده، کتابخوان خوبی می‌شود و کتاب‌ها تالیف و شرح کتابهای خوانده شده را به خوبی بیان می کند و با جلوه گریهای خاص از مادر و معلم دوره راهنمایی خود که اکنون با مدرک دکترا و مدرس دانشگاه فعالیت دارد و مهتاب هنوز هم در سخنانش نام او را به زبان می اورد باید به این نکته پی برد که زمین و زمان از حجت الهی خالی نیست.

اسکندری افزود: او به جای شکوه گذاری به درگاه الهی در کتابش به زیبایی و در اوج معنا و عشق می نویسد اگر خدامرا بدون دست آفریده حتماً این هم از خلاقیتش بوده است و اگر خدا خلاق نبود که خدا نبود!

وی بیان داشت: این نگاه معصومانه و بیان عارفانه مهتاب نبوی را باید در کلام و آثار بزرگان عرفا همچون حلاج بیضاوی و بایزید بسطامی و دیگران یافت که در عین شکایت دل به خدا بردن با هنر و هنرمندی هر چه تمامشان اوج عشق و ارادت و باور و یقینشان به خدا را با کلام و باعملشان نشان می‌دهند.

اسکندری با قدردانی از همت والای اهداگران کتاب اهدای هرگونه اقلام مورد نیاز کودکان ایرانی و تامین مایحتاج اولیه آنان را بسیار ضروری تر از اهدای پول و طلا و…به کشورها و ملتهای دیگر دانسته و خاطرنشان کرد: باید بر دستان عکاس و هنرمندی همچون مرتضی نهمتی ارسنجانی که با وجود گرفتاریها و مشقات بسیار مالی کتاب عکس های خود از پرندگان را با عشق و صرف وقت و هزینه به چاپ می رساند تا اثری ماندگار از خود به یادگار گذارد را بوسه زد و یا به جوانی نیک و پرتلاش همچون محمدرضا حق نگهدار که حق نگاه دار او باد اقدام به تالیف کتاب ارزشمندی بنام «حیرت» می کند و در آن عکسها و زندگینامه ۲۱۱ چهره تابناک علم و فرهنگ را می آورد و به زیبایی به مخاطبان عرضه میدارد آفرینها و درودهاگفت.

مهتاب نبوی و شگفتانه هایش در این برنامه بانوی معلول و فعال حوزه کتاب «مهتاب نبوی» در حالی که از دو دست محروم بود و با پای خود کتاب را ورق میزد و به مخاطبان نشان میداد و از روی آن میخواند با معرفی و خوانش مختصری از کتاب حیوان قصه گو اثر «جاناتان گاتشال» به شرکت کنندگان در این مراسم گفت: هرکتابی را که قرار است بگیرید و بخوانید به متن و محتوا و پیامها و نکته های موجود در آن کتابها توجه کنید و از جوانب مختلف به بررسی کتاب در دستتان یا در حال مطالعه تان بپردازید اما در هر حال از نعمت خواندن کتاب خود را محروم نکنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها