حمیدرضا قانعی در حاشیه این بازدید به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، گفت: به بهانه روز ۲۴ آبان که روز کتابگردی است فرصت غنیمت شمردیم که به احوالپرسی چند کتابفروشی قدیمی شیراز برویم.
به گفته قانعی، این بازدیدها بهانهای است برای قرار گرفتن در جریان مشکلات کتابفروشیها و ایجاد فضای گپ و گفت.
وی افزود: طبیعتاً با فضای کنونی اقتصادی، جامعه کتابفروشی شغل جذابی برای کار اقتصادی نیست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس خاطرنشان کرد: عزیزانی که در این حوزه فعالیت می کنند از یک عشق و محبت دیرینه به کتاب و کتابخوانی بهرهمند هستند.
وی ادامه داد: جا دارد این میزان دغدغه و علاقه به حوزه فرهنگ و کتاب را ارج بنهیم و به آنان خداقوت بگوییم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه کتاب مجرای تنفس جامعه است، عنوان کرد: چنانچه کتاب را از جامعه حذف کنیم فرهیختگی را از جامعه گرفتیم.
کتاب افزایش دهنده هوش اجتماعی است
وی، کتاب را افزایش دهنده هوش اجتماعی یک جامعه ارزیابی کرد که اگر دچار خسران شود به آن جامعه آسیب جدی وارد خواهد شد.
به گفته قانعی، در پی حذف کتاب، آینده نگری و پرداختن به گذشته از جامعه زدوده می شود زیرا کتاب حلقه پیوند جامعه امروز به گذشته و آینده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به اینکه کتاب توسعه دهنده ارزشها و فضیلتها در بستر جامعه است، افزود: گنجانده شدن هفته کتاب در تقویم جمهوری اسلامی این بهانه را ایجاد میکند که ما بیش از پیش به مقوله کتاب بپردازیم و تلاش کنیم نسل جدید بیش از گذشته کتابخوان شود.
وی با این حال کتاب را دارای رقبایی جدی عنوان کرد و گفت: وقتی میبینیم فضای کتابفروشیها همچنان پا برجاست امیدوار میشویم.
قانعی، حضور کتابفروشیهای قدیمی را موید امید به فضای فرهنگی، ادبی و هنری دانست و افزود: همیشه کتابفروشیها بستری برای ایجاد گعدههای عمومی، همنشینیها و احوالپرسی اهالی فرهنگ، ادب و هنر بودند.
به گفته او، امروزه کتابفروشیها صرفاً محلی برای ارائه کتاب نیستند و کتابفروشیهای نوین محلی برای نقد و گفتوگو درباره فرهنگ، ادب، اندیشه و هنر هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در پایان ابراز امیدواری کرد که بازدیدها و سر زدن به کتابفروشیها و چاپخانهها و برگزاری جلسات مرتبط با آن در هفته کتاب موجب علاقهمندی بیشتر نسل جوان به کتاب و کتابخوانی شود.
محمد درخشان، مدیر کتابفروشی مرکزی شیراز نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، گفت: خبرهای خوبی از کتاب در جریان است.
وی با این حال فروش کتاب را همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی مثبت ارزیابی کرد و افزود: ما به نسبت راضی هستیم البته انتظار داریم همواره توجه به کتاب باشد و محدود به یک هفته نگردد.
محمد درخشان، عضو هیئت مدیره اتحادیه کتابفروشان و ناشران که از کتابفروش های با سابقه شیراز است، خاطرنشان کرد: صحبت مسئولان و آنچه رسانه ها درباره کتاب بازگو می کنند موجب یادآوری اهمیت این کالای فرهنگی می شود.
تامین اجتماعی ۲۰ درصد معافیت را نمی پذیرد
وی عمده مشکل کتابفروشیهای شیراز را نبود بیمه کتابفروشان اعلام کرد و افزود: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی عملاً موضوع ۲۰ درصد معافیت را نمیپذیرد.
به گفته درخشان، آنچه دولت در رابطه با مصرف انرژی در کتابفروشیها تعیین کرده متاسفانه از سوی نهادها و دستگاهها مورد محاسبه قرار نمیگیرد و شرکتهای برق و گاز نمیپذیرند تعرفه کتابفروشیها را فرهنگی در نظر بگیرند.
وی، دیگر مشکل کتابفروشیها را تسهیلات ارزیابی کرد که در چند سال اخیر که توان مالی کتابفروشیها کاهش یافته، تسهیلات بانکی کم بهره میتواند کمک شایانی در حل مشکلات باشد.
درخشان در ادامه گفت: بسیاری از کتابفروشیهای شیراز در اماکن استیجاری قرار دارند که متاسفانه در سالهای اخیر شهرداری اقدام به صدور مجوز در بخش مسکونی کرده است هزینه اجاره محلهای مسکونی افزایش یافته و اکثر کتابفروشیها دچار مشکل شدند.
در جریان برگزاری سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران حمیدرضا قانعی به همراه غلامرضا خوش اقبال معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به کتابفروشیهای سرزمین معما، کتابفروشی مرکزی، کتابفروشی قائم مراجعه کرده و از این قشر زحمتکش تقدیر کردند.
نظر شما