سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
عصر غفلت از کتابخانه‌ها و دلبستن به فضای مجازی

خوزستان- فرماندار اهواز گفت: عصری که در آن زندگی می‌کنیم، عصر غفلت از کتابخانه‌ها ودلبستن به فضای مجازی است و تفکر، ادبیات و کتاب خواندن برای آنان جذبۀ خاصی ندارد و همین موضوع مشکل بزرگی برای جامعه ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، احمد موالی زاده صبح سه شنبه در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی اهواز و تجلیل کتابداران این شهرستان در کتابخانه شهید رجایی اهواز با اشاره به اینکه عصری که در آن زندگی می‌کنیم، عصر غفلت از کتابخانه‌ها ودلبستن به فضای مجازی است، اظهار کرد: تفکر، ادبیات و تمرکز جوانان ونوجوانان به شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، واتساپ، توییتراست وکتاب خواندن برای آنان جذبۀ خاصی ندارد و این مشکل بزرگی برای جامعه محسوب می‌شود.

موالی زاده که پاتوق نوجوانی خودش کتابخانه‌ها بوده است، اینگونه توضیح داد: به شخصه پاتوقم در اوایل نوجوانی کتابخانه بود در حالی‌که پاتوق نسل جوان ما فضای مجازی است و اگر ادارات فرهنگی چاره‌اندیشی نکنند جامعه دچار ضربه فرهنگی محکمی می‌شود.

فرماندار اهواز با بیان اینکه کتاب راهگشا و حل کنندۀ مشکلات است، بیان کرد: لازم است برای ترویج فرهنگ کتابخوانی راهکارهای ابتکاری خلق کرد تا مخاطبان حل مشکلات خود را درکتاب خواندن پیدا کنند زیرا منبع حیاتی برای نجات جامعه از مشکلات به خصوص مشکلات فرهنگی ترویج فرهنگ کتابخوانی و کتاب است.

موالی زاده گفت: از مزایای مثبت کتابخوانی این است که فرد کتابخوان کمتر به سراغ ناملایمات اجتماعی می‌رود سطح رفتار، طریقه گفتار، آداب معاشرت، عملکرد کاری و برخورد آن تغییر کرده و و بافرهنگ می‌شود. و همه این تغییرات به واسطۀ کتاب ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه فرهنگ سازی کتاب دغدغه ما است، ادامه داد: اگر تمامی دستگاه‌های فرهنگی به اهمیت و ضرورت کتابخوانی پی ببرند به طور قطع در ترویج آن پیشقدم می‌شوند زیرا ترغیب نسل جوان نیازمندا بتکار عمل وکارخلاقانه‌ای است که باید در کنار کتابخانه‌ها صورت بگیرد.

موالی زاده بیان کرد: زنان خانه‌دار را برای تربیت بهتر فرزندان و ادارۀ منزل خود، وارد حیطه کتابخوانی کنید. و همچنین مدارس ابتدایی بهترین محل کتابخوانی هستند زیرا کودکان اگر در سنین کودکی کتابخوان شوند تاثیرات مثبتی برآینده آنان دارد.

وی گفت: باید تلاش کنید شعار امسالِ همه کتابخانه‌ها را برگزاری مسابقات کتابخوانی و کتابخانه‌ای برای کودکان ۶تا ۱۰ سال قرار دهید تا از این طریق برای کودکان محیط زیبا و جذابی ایجاد شود و در آینده شاهد افزایش نسل کتابخوان شویم.

فرماندار اهواز با بیان اینکه برای ترغیب بزرگسالان به خواندن کتاب نیز باید ایده‌ای خلاقانه به‌کار ببرید، افزود: بیشترا افراد زمانی که با مشکل مواجه می‌شوند ضروری است که کسی به نیازهای آنان پاسخ بدهد و از طرفی خیلی افراد نیازهایی دارند که نمی‌دانند آن‌ها راکجا پیدا کنند ما باید بتوانیم یک فرایند اجرا کنیم که افراد نیازهای خود را در کتاب پیدا کنند.

وی اضافه کرد: نیاز سنجی از مشکلات افراد و جامعه و ارجاع دادن آن‌ها به کتاب، بزرگترین ایده‌ای است که می‌تواندعطش جوانان را نسبت به کتابخوانی بالا ببرد. همان‌گونه که این ایده در تهران انجام شدو آثارمثبتی بر ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته است.

فرماندار اهواز بیان کرد: برای برطرف کردن دغدغه‌های کتابداران لازم است از افرادی که مسئولیت‌های اجتماعی بر عهده دارند در جلسات دعوت کرد تا با شنیدن دغدغه‌ها و نیازهای کتابداران برای رفع نیاز آنان اهتمام بورزند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها