سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
همدان پیشرو در ادبیات پایداری/ اهمیت پرداختن به شخصیت‌های برجسته کمتر از شهادت نیست

همدان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه همدان پیشرو در ادبیات پایداری است، گفت: اهمیت پرداختن به شخصیت‌های برجسته کمتر از شهادت نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، مسعود ویژه ظهر سه‌شنبه در چهارمین دوره جایزه قلم هگمتانه و رونمایی از کتاب مادر انقلاب اظهار کرد: امسال برنامه‌های هفته کتاب به نسبت سال‌های گذشته پررنگ‌تر بود و این باعث افتخار و مباهات است.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌هایی که هر سال برگزار می‌شود، جایزه قلم هگمتانه است، افزود: برای انتخاب کتاب جایزه قلم هگمتانه برخی از آثار مورد بررسی قرار گرفته و از تعدادی از آثار تقدیر صورت می‌گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با تاکید بر اینکه سابقه کتابت و نگارش و قلم در خطه همدان سابقه جدیدی نیست بیان کرد: در دل تاریخ نیز آثاری به جای مانده که مهم‌ترین آن سنگ‌نوشته‌های باقی مانده از زمان هخامنشیان است که در قالب کتیبه‌های گنجنامه است.

وی با بیان اینکه در سده‌های قبل نیز آثار زیادی از نویسندگان و پژوهشگران به جای مانده است، افزود: بعد از انقلاب اسلامی نیز همچنان اهل قلم و نویسندگان و پژوهشگران کارهای خود را ادامه دادند و عرصه‌های جدیدی در این زمینه باز شد.

ویژه با بیان اینکه ادبیات پایداری نیز یکی دیگر نوع ادبیات نوشتاری بود که برای ما مایه افتخار است، بیان کرد: استان همدان پیشرو در این زمینه است به طوری که بنده اواخر سال ۷۰ بود که کتاب غواص‌ها بوی نعنا می‌دهند نوشته استاد حسام را مطالعه کردم اما همین باعث شد که کتاب‌های دیگر را مطالعه کنم.

وی اضافه کرد: همدان از این نویسندگان فراوان دارد و از جمله آنها می‌توان به محسن صیفی‌کار، بهناز ضرابی‌زاده، مونا اسکندری، سید میثم موسویان و.... اشاره کرد.

ویژه در خصوص نوشته‌های مونا اسکندری نویسنده مادر انقلاب نیز گفت: اواخر دهه ۸۰ بود که کتاب زنی از تبار الوند را مطالعه کردم، آن زمان در مورد خانم دباغ چیزهایی را شنیده بودم و بعدها نیز توصیفاتی را از شخصیت ایشان شنیدم اما نگاهم به این شخصیت با این کتاب تغییر کرد که چنین بانوی بزرگی را در همدان داریم.

وی با تاکید بر اینکه اهمیت معرفی افراد شاخص کمتر از شهادت نیست گفت: اگر نویسندگان معرفی نمی‌کردند خیلی از افراد شناختی نداشتیم و امروز هم در امتداد همان کتاب زنی از تبار الوند قرار است از کتاب مادر انقلاب رونمایی شود که به قلم مونا اسکندری است.

یک استاد دانشگاه نیز اظهار کرد: در سایه فناوری‌های نوین و گسترش فضای مجازی با تولید متن‌های کوتاه در بستر شبکه‌های اجتماعی کتاب و کتابخوانی در سایه غفلت قرار گرفته است.

نصرالله عرفانی بیان کرد: عادت به مطالعه از خانواده آغاز می‌شود، اگر خانواده انس با کتاب را شروع کنند و برای کودکان کتاب تهیه کرده و بخوانند این الفت با کتاب در خانواده آغاز خواهد شد.

وی بیان کرد: بعدها در تعلیم و تربیت به ویژه مدرسه با پرورش رویه پرسش‌گری و کاوشگری و آموزش تفکر و مهارت‌های اندیشیدن مورد توجه قرار خواهد گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها