سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): ترویج کتابخوانی از مسجد تا مدرسه میتواند به عنوان یکی از راهکارهای موثر در افزایش سطح فرهنگ مطالعه و ارتقای دانش عمومی جامعه مطرح شود. مساجد به عنوان مراکز تجمع عمومی در بسیاری از محلهها میتوانند نقش مهمی در ترویج کتابخوانی ایفا کنند. این مراکز میتوانند با برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب، سخنرانیها و نشستهای فرهنگی، قفسههای کتابخانهای کوچک ایجاد کنند تا دسترسی به کتابها برای عموم مردم آسانتر شود.
کتابخوانی در مساجد میتواند نقش مهمی در توسعه فرهنگ مطالعه و افزایش دانش عمومی افراد جامعه ایفا کند. این فعالیت نه تنها به تقویت روحیه معنوی و فرهنگی افراد کمک میکند، بلکه میتواند تعاملات اجتماعی مثبت را در جامعه ارتقا بخشد.
انجام این فعالیتها در مساجد میتواند به افزایش حس همبستگی اجتماعی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه کمک کند و در عین حال، به عنوان پلی بین فرهنگ و دین عمل کند و به منظور ترویج کتابخوانی از مسجد تا مدرسه، میتوان به چندین راهکار مؤثر توجه کرد که میتوانند انگیزه و علاقه به مطالعه را در کودکان و نوجوانان افزایش دهند.
برنامههای مشترکی میان مساجد و مدارس میتواند دانشآموزان را به مطالعه تشویق کند. برای مثال، ترتیب دادن مسابقات کتابخوانی، همایشها و کارگاههای آموزنده با همکاری مدارس و مساجد میتواند تاثیرگذاری عمیقتری داشته باشد.
با آموزش و تشویق دانشآموزان در مدارس به کتابخوانی و ایجاد محیطی که کتابخانههای کلاس درس جزئی از آن باشد، علاقه به کتابخوانی میتواند در آنها نهادینه شود.
این رویکردها میتوانند به تقویت ارتباط نسل جوان با فرهنگ کتاب و مطالعه کمک کنند و از لحاظ آگاهسازی فرهنگی نقش مهمی داشته باشند.
مدرسه دبستان کوثر که در یکی از مناطق کمبرخوردار ارومیه قرار دارد با مسجد جامع پیرلو همسایه است و حتی میتوان گفت دیوار بین مسجد و مدرسه یکسان است.
کانون فرهنگی و هنری حبیب ابن مظاهر مسجد جامع حاجی پیرلو امروز به مناسبت آخرین روز هفته کتاب میزبان دانش آموزان پسر بود که ویژه برنامه «شیرین چای با کتاب» برگزار شد و به ایستگاه پایان رسید.
بهزاد رزاقی، معاون فرهنگی ستاد کانونهای مساجد استان آذربایجان غربی نیز در این مراسم به خبرنگار ایبنا در ارومیه گفت: ترویج کتابخوانی در مسجد میتواند به شکلی موثر و با در نظر گرفتن جذابیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی انجام شود.
وی افزود: ترویج فرهنگ کتابخوانی در مساجد میتواند به تقویت ارتباط مردم با دانش و اطلاعات و همچنین ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه کمک کند.
رزاقی ادامه داد: مساجد، بهعنوان مرکزی برای تجمع و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی، در این زمینه نقش مهمی ایفا میکنند.
مادر و فرزند نویسنده مهمان مسجد جامع حاجی پیرلو
رکسانا بلوری، نویسنده، تصویرگر و مترجم ارومیهای در این مراسم گفت: کتاب باید از کودکی با فرزندانمان همراه باشد تا بتوانیم در حوزه فرهنگ موثر باشیم.
وی افزود: هر روز وقت مشخصی را به کتاب خواندن اختصاص دهید. یک جای آرام که بتوانید تمرکز کنید. کودک به سرعت لذت تمرکز روی کتاب در محیط آرام را درخواهد یافت.
آرتین عسگری، نویسنده کتاب «حلزونی به نام صدف طلایی» و ۱۰ ساله ارومیهای نیز در این مراسم گفت: کتاب حلزونی به نام صدف طلایی در مورد حلزونی است که به دنبال دوستی برای بازی می گردد و در راه با حیوانات مختلف روبه رو می شود مثل گربه، گنجشک و … که هیچکدام نمی توانند با او بازی کنند؛ چون او خیلی آرام راه می رود. حلزون صدف طلایی در نهایت با لاک پشت رو به رو می شود و باهم آرام و آهسته راه میروند و گل ها را تماشا میکنند.
به گزارش ایبنا؛ قصهگویی، اهدای کتاب، برگزاری مسابقه در بین دانش آموزان از جمله برنامههای جنبی این ویژه برنامه بود.
همچنین در این برنامه تعدادی کتاب از سوی مادر و فرزند نویسنده به کتابخانه مدرسه اهدا شد.
نظر شما