پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

کردستان - نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه تعداد اعضا و منابع کتابخانه‌های استان زیبنده کردستان نیست، گفت: کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» و تقدیر از کتابداران و فعالان حوزه کتابخوانی استان اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری، کردستان سرزمین هنر و فرهنگ است و این مهم باید در عمل نیز ثابت شود.

وی با تاکید بر تلاش برای ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان عنوان کرد: تعداد اعضای کتابخانه‌های عمومی زیبنده استان فرهنگی کردستان نیست و به نسبت جمعیت نیز باید تلاش کنیم منابع کتابخانه‌ای را افزایش دهیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان با تاکید بر اینکه استان نیازمند توسعه دستاوردهای حوزه کتاب و کتابخوانی است، افزود: مسئولان این حوزه می‌توانند با راه‌اندازی و ایجاد کتابخانه‌های سیار در داخل شهرها و روستاهای استان، مردم را نسبت افزایش سرانه مطالعه سوق دهیم.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

پورذهبی، مطالعه افراد جامعه را سطحی و در حد پرسه زدن‌های فضای مجازی دانست و افزود: امروز مطالعه برای جامعه از نان شب واجب تر است چرا که کتاب خواندن آگاهی و درک انسان را بالا می برد و به هر اندازه انس با کتاب بیشتر باشد به همان اندازه نیز آگاهی و فهم و شعور انسان نسبت به جامعه بیشتر می شود.

کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده‌اند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز در این آیین اظهار کرد: هفته کتاب فرصتی مغتنم برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که یکی از دغدغه های فرهنگی رهبر معظم انقلاب در جامعه است و همه ما باید در این راستا تلاش کرده و فرهنگ مطالعه را بیشتر توسعه دهیم.

معصومه حسنی خونسار با اظهار تاسف از حضور کمرنگ مردم در کتابخانه‌های عمومی افزود: یکی از دلایل این مسئله گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است اما خوشبختانه با تلاش تمام کارکنان و همکاران نهاد در استان، کتابخانه‌های عمومی استان کردستان جایگاه خود را تا حدود زیادی حفظ کرده و مردم استان از این مراکز استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: کتابخوانی تنها یکی از کارکردهای کتابخانه‌ها است و امروزه این مراکز به پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده‌اند و ما می‌توانیم با نوع کارکرد و ارتباط با جامعه از طریق این مراکز تلاش کنیم مردم حس خوبی نسبت به کتابخانه‌ها داشته باشند.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با اشاره به تعداد کتابخانه‌های موجود در استان گفت: در حال حاضر ۵۵ باب کتابخانه در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۴ کتابخانه شهری و ۱۶ باب هم کتابخانه‌های روستایی است و علاوه بر این تعداد، ۲۶ باب کتابخانه‌های مشارکتی با سایر ادارات در استان کردستان فعال است.

حسنی خونسار، کل منابع کتابخانه‌های عمومی استان ۹۰۰ هزار جلد عنوان کرد و افزد: علاوه بر این تعداد در یک سال گذشته ۳۰ هزار جلد کتاب توسط خیرین به کتابخانه‌های عمومی اهدا شد.

وی با اظهار امیدواری به اینکه با افزایش خرید کتاب‌های نویسندگان بومی، شاهد رشد و شکوفایی بیشتر ادبیات استان باشیم، عنوان کرد: در یک سال گذشته ۳۰۰ عنوان کتاب در چهار هزار و ۵۰۰ نسخه از آثار نویسندگان بومی خریداری شده است.

در ادامه این مراسم از کتابخانه‌ها و کتابداران برتر استان کردستان تجلیل شد.

کردستان نیازمند توسعه دستاوردهای کتابخانه‌ای است

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها