چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۰
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، فصلنامه جامعهنگاری در شماره جدید خود، گفتوگویی مشروح با جهانبخش ثواقب داشته و پس از گذشت ۱۷ سال از زمان انتشار کتاب «دریاچه پریشان و فرهنگ منطقۀ فامور» که توسط این استاد دانشگاه منتشر شد، به بازخوانی این کتاب متناسب با شرایط امروز پرداخته است.
در بخش جُستار و پژوهش این فصلنامه نیز جستارها و پژوهشهایی با عناوین «قلعۀ دختر دوان» به قلم عبدالنبی سلامی، «عقدنامهای از خاندان رضویفرد کازرون» به قلم علی بحرانی و حسین رضویفرد، «منظر ناپیدای میراث فرهنگ و ادب در کازرون» به قلم عبدالرسول فروتن، «کازرون و آیین زروانی؛ فتح بابی جدید در ریشهیابی نام کازرون؛ ارتباط مستقیم نام کازرون با زروان به استناد متون کهن باستانی» به قلم علیاصغر معینی، «معرفی بافت تاریخی شهر کازرون» به قلم مصطفی آریانکیا، «معناشناسی کالبد و نشانههای تصویری سنگ قبور تاریخی شهرستانهای کازرون و کوهچنار» به قلم نادیا عشایری، «بررسی قصههای عامیانه شهرستان کازرون با تمرکز بر ده روایت از بیبیحاضر امیدواری بر پایه نظریات ریختشناسی ولادیمیر پراپ» به قلم فریما رضائیانپور و «درآمدی به شاهنامه فردوسی از دریچۀ بیشاپور کازرون» به قلم مهدی سیلابی منتشر شده است.
همچنین در بخش یافتهها و نویافتههای کازرونپژوهی این شماره از فصلنامه جامعهنگاری، گفتاری از عمادالدین شیخالحکمایی با عنوان «فراز و فرود مرشدیه و پیوستگی فرهنگی در ایران» که مروری بر تاریخ اجتماعی سلسلۀ مرشدیه و تحولها و دگرگونیهای این سلسله است، منتشر شده است.
در بخش کتابخانه نیز یادداشتهایی پیرامون بررسی و معرفی کتابهای «مصدق ۱۲۹۹» (اثر شیرین کریمی)، «حاج سیدمحمدرضا کازرونی، فخرالتجار بوشهر در دوره قاجار» (اثر عبدالکریم مشایخی) و «زوال پدرسالاری؛ فروپاشی خانواده یا ظهور خانوادۀ مدنی؟» (اثر دکتر محمدامین قانعیراد) به قلم محسن عباسپور و برخی دیگر از نویسندگان این فصلنامه منتشر شده است.
به گزارش ایبنا؛ فصلنامه جامعهنگاری به مدیرمسئولی و سردبیری محسن عباسپور منتشر میشود. وی در سرمقالۀ این شماره از فصلنامه که با عنوان «اجلاف» منتشر شده، به بررسی یکی از وجوه جامعهشناختی مرتبط با کازرون پرداخته است.
نظر شما