نویسنده کتاب علمدار کرخه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل گفت: این کتاب زندگی جانباز «غلام عباس قلاوند» است که در جبهه شوش دانیال خوزستان کنار رودخانه کرخه از ناحیهی کمر مورد اصابت تیر مستقیم «گرینف» قرار گرفت و برای همیشه قطع نخاع شد.
فرحناز فروغیان بیان کرد: این جانباز زمانی که مجروح شد تازه نامزد کرده بود. و چنان وضعیتی داشت که پزشکان ایران او را برای مداوا به کشور آلمان اعزام کردند. یک سال و شش ماه در شهر هامبورگ آلمان مورد مداوا قرار گرفت و در این مدت عده زیادی را به دین اسلام دعوت کرد و موفق هم شد.
وی ادامه داد: در این کتاب ضمن آوردن خاطرات دوره مداوا از خاطرات همسر جانباز یاد می شود که با دیدن اوضاع او نه تنها رهایش نکرد بلکه عاشقانه زندگیشان را سپری کردند.
به گفته این نویسنده دفاع مقدس کتاب علمدار کرخه در ۱۲۴ توسط انتشارات راه ماندگار زیر نظر مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ و روانه بازار شده است.
در قسمتی از کتاب نوشته شده است: در نوجوانی یکجا بند نبودم. مادرم همیشه میگفت: «غلام تو نمیتونی یه جا بشینی؟» نمیدانست به زودی برای هیشه یکجا خواهم نشست.
در برگی از خاطرات جانباز از لحظات آغاز جنگ تحمیلی چنین آمده است: ساعت پنج عصر سی و یکم شهریور بود که اولین هواپیمای جنگی عراق با ارتفاع پایین وارد خاکمان شد و پالایشگاه آبادان ما را بمباران کرد. نمیدانم چه مدت بود که در شیارهای میان نخلستان مستقر شده بودیم. امکانات آن چنانی نداشتیم. صدای انفجارهای پی درپی همراه دود غلیظی که به آسمان میرفت خوف به دلمان انداخت و به ما فهماند جنگ به طور رسمی شروع شده است.
با صد و هشتاد نفر نیرویی که تحت فرمان من و حسین کلاه کج بود مدتی در برابر حملههای بیامان دشمن ایستادیم. چند روز بعد آقای شمعخانی همراه هیئتی به منطقه آمدند و بعد از بازدید حسین را با خودشان بردند. مسئولیت نیروها به گردن من افتاد.
جانباز ۷۰ درصد «غلام عباس قلاوند» سال ۱۳۴۱ در شهر شوش به دنیا آمد و سال ۱۳۵۹ به مقام جانبازی نایل شد. اکنون وی با یک فرزند دختر و همسرش در استان البزر ساکن هستند.
نظر شما