دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۳
آغاز به کار چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر

اصفهان – نشست خبری چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر ظهر امروز در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در این برنامه گفت: اولین موضوعی که خداوند بعد از اصل خلقت در قرآن به آن اشاره می‌کند، تعلیم بیان است. بیان معجزه‌ای الهی است که خداوند به واسطه آن قرآن را خلق کرده و به وسیله قرآن معارفی که قرار است به دست بشر برسد، تداوم یافته و تا الان نیز معجزه‌ای ماندگار بوده است. انتخاب بیان به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن این معارف به انسان از سوی خداوند نشان می‌دهد که این نوع معجزه ظرفیتی خاص دارد که اگر آن را بشناسیم، می‌توانیم به واسطه‌اش در ادبیات و در مواجهه با مخاطب خاص وظیفه‌مان را در انتقال معارف انجام دهیم.

حجت‌الاسلام عبدالرسول احمدیان اظهار کرد: بیان انواعی دارد و هر موقع با ابزار هنر تلفیق می‌شود، تبدیل به شعر می‌شود که یکی از تأثیرگذارترین انواع بیان است. با دقت در گذشته و روش حکماً و بزرگان می‌توان دریافت بسیاری از بزرگان و صاحبان اندیشه و فکر از ابزار شعر برای انتقال مفااهیم و معارف استفاده کرده‌اند و اشعارشان ماندگار شده است. ماندگاری یکی از خواص شعر است.

احمدیان با تأکید بر اینکه در دفتر تبلیغات با توجه به وظیفه تبلیغی‌مان که انتقال معارف ناب اسلامی است، از شعرا کمک گرفته‌ایم تا بتوانیم در تبلیغ دین هم‌افزایی کنیم، افزود: شروع این حرکت در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با شکل‌گیری کنگره ملی شعر حضرت مادر شکل گرفت و چهار سال قبل، اولین کنگره برگزار شد و شعرای آیینی از این کنگره استقبال کردند. این کنگره یکی از کنگره‌های پراستقبال و قوی است که از همان ابتدا شعرا از آن استقبال کرده‌اند و این استقبال انگیزه‌بخش ما برای تداوم هرساله آن است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: کنگره ملی شعر حضرت مادر با محوریت حضرت فاطمه زهرا (س) شکل گرفته و حول شخصیت ایشان فعالیت می‌کند. اما با هدف تخصصی شدن و انتشار اشعار در قالب کتاب و دیوان تخصصی، تصمیم گرفتیم هر کنگره محورهای ویژه خود را داشته باشد. به همین دلیل کنگره چهارم سه محور را به عنوان محورهای اصلی همایش انتخاب کرده است.

احمدیان در توضیح سه محور این دوره از کنگره گفت: محور اول خانواده فاطمی است و اینکه بتوانیم از ظرفیت سیره و سلوک حضرت زهرا (س) و با کمک ابزار شهر در راستای تحکیم و غنای معارف خانواده‌ها کمک بگیریم. محور دوم به تجلی عشق و صبر، حضرت زینب (س) اختصاص یافته است. بخش ویژه این کنگره به واسطه اقتضائات زمانه و با توجه به استکبارستیزی و حمایت از جبهه مقاومت با عنوان «نقش مادران در تربیت مجاهدان» انتخاب شده است.

او با اشاره به اینکه اشعار برگزیده کنگره سوم در قالب کتابی منتشر شده است که در اختتامیه کنگره چهارم رونمایی خواهد شد، سازمان‌ها و نهادهای همکار در این کنگره را سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان، فرهنگسرای بانوان آفتاب، مجموعه شعر آیینی انگور، مجموعه قلمستان، معاونت مهر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حوزه هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد.

آغاز به کار چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر

حضور پررنگ بانوان شاعر در کنگره

در ادامه دبیر اجرایی چهارمین کنگره ملی شعر حضرت مادر بیان کرد: در اولین سال کنگره حدود ۵۰ نفر و در دومین سال ۱۰۰ نفر از شعرای آیینی کشور در این کنگره شرکت کردند. سال گذشته نیز بیش از ۱۴۰ نفر از شعرای آیینی کشور از مشهد تا خوزستان آثار خود را ارسال کرده و شاهد استقبال خوبی بوده‌ایم. در این دوره نیز حدود صد نفر از شعرای آیینی آثار خود را ارسال کرده‌اند. سال گذشته ۷۰۰ اثر به دبیرخانه رسید و امیدواریم امسال این آمار افزایش یابد.

مهدی پایون افزود: فراخوان این کنگره سالانه هم‌زمان با شهادت حضرت زهرا (س) اعلام شده و هم‌زمان با ولادت ایشان اختتامیه برگزار می‌شود.

او با اشاره به اینکه همه‌ساله نیمی از برگزیدگان از بانوان بوده‌اند، در پایان گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این کنگره از طریق سایت مرسلات آثار خود را در همه قالب‌های شعری ارسال کنند. مهلت ارسال آثار تا ۲۵ آذر خواهد بود و مراسم اختتامیه ۲ دی‌ماه برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها