چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴
کتابخوانی در دل خانه باغ‌های بیساران/ روستایی با ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان

کردستان - کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران با داشتن ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان، توانسته با ایده‌های خلاقانه عنوان کتابخانه برگزیده کشوری در سال جاری را از آن خود کند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – شنو نوری: بیساران، روستایی سرسبز از توابع شهرستان سروآباد استان کردستان است که در فاصله ۴۱ کیلومتری سروآباد و ۹۶ کیلومتری جنوب غربی شهر سنندج (مرکز استان) جای دارد. بیساران به عنوان بزرگ‌ترین روستای کردستان شناخته می‌شود و در حقیقت بهشتی است که ظرفیت‌های زیادی در همه زمینه‌ها دارد و می‌توان آن را گنجینه‌ای پنهان در کردستان معرفی کرد.

کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران، کتابخانه‌ای روستایی و یکی از اثرگذارترین پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی در دل روستای بیساران است که در سال ۱۳۷۶ در زمینی به مساحت ۶۸۰ مترمربع افتتاح شد.

کتابخانه عمومی بیساران دارای بخش‌های کودک مجزا، بخش نوجوان، کتاب‌های کمک درسی و کتاب‌های مرجع است و در حال حاضر حدود ١٣ هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف در قفسه‌های این کتابخانه موجود است.

این کتابخانه در چند سال اخیر به یک پاتوق فرهنگی کتاب محور برای اهالی روستا به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان تبدیل شده و با داشتن ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان، توانسته با ایده‌های خلاقانه عنوان کتابخانه برگزیده کشور در سال جاری را از آن خود کند.

در ادامه گفت‌وگو خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با مسئول کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران را می‌خوانید:

نوری شهابی با بیان اینکه کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران قریب به ۲۷ سال سابقه فعالیت دارد، اظهار کرد: این کتابخانه هم‌اکنون حدود ٨٠٠ عضو فعال دارد و بصورت تک شیفت و تک نیرو هر روز از ساعت ٨ تا ١۴ به روی علاقمندان باز است.

کتابخوانی در دل خانه باغ‌های بیساران/ روستایی با ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان

وی که سومین سال خدمت خود در این کتابخانه را پشت سر می‌گذارد، گفت: خوشحالم که امسال در سی‌ودومین دوره هفته کتاب، کتابخانه عمومی بیساران برای دومین سال پیاپی توانست افتخار کشوری کسب کند و به عنوان کتابخانه برتر روستایی کشور معرفی شود.

مسئول کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران ادامه داد: سال گذشته نیز در سی و یکمین دوره هفته کتاب، ثمر پیره، عضو فعال کودک این کتابخانه به عنوان کتابخوان نمونه کشور برگزیده شد.

شهابی با بیان اینکه اجرای ایده‌های خلاقانه و انجام فعالیت‌های مختلف فرهنگی در مناسبت‌های ملی، محور فعالیت این کتابخانه است، افزود: کتابخانه عمومی بیساران در طول سال گذشته توانسته کارگاه‌های مختلف آموزشی و فعالیت‌های فرهنگی متنوع زیادی را در کتابخانه برای اهالی روستا و اعضای کتابخانه برگزار کند که برگزاری این فعالیت‌ها تاثیر زیادی در برگزیده شدن این کتابخانه به عنوان کتابخانه برتر روستایی کشور داشت.

کتابخوانی در دل خانه باغ‌های بیساران/ روستایی با ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان

وی انجام فعالیت خلاقانه کتابخانه عمومی بیساران به نام پویش کتابخوان هوارنشینان را یکی از ایده‌های خلاقانه کتابخوانی برشمرد و افزود: در شش ماهه اول سال، مردم روستای بیساران در خانه باغ‌ها زندگی می‌کنند و فرزندان و دانش‌آموزان را هم با خود می‌برند و عملاً دسترسی به کتابخانه‌ها برای آنها محدود می‌شود.

این فعال کتابخوانی اضافه کرد: یکی از کارهای ویژه کتابخانه که باعث ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانش‌آموزان هوارنشین شد این بود که عطر کتابخوانی را به همه خانه باغ‌‎های روستا بردیم و اجازه ندادیم دانش آموزان در فصل تعطیلی مدارس و خانه باغ‌نشینی که محروم از برق و تلفن و اینترنت و. … بودند از مطالعه و کتابخوانی دور شوند و کتاب را یار همیشگی و دوست صمیمی آنها در خانه باغ‌ها کردیم.

مسئول و کتابدار کتابخانه عمومی شهید ملامحمد ذبیحی روستای بیساران با اشاره به نقش تاثیرگذار اهالی روستا در توسعه فعالیت‌های کتابخوانی، یادآور شد: خوشبختانه مردم روستای بیساران بسیار به کتاب و کتابخوانی علاقمند هستند و این امر سبب شده که برنامه‌های این نهاد فرهنگی به خوبی و با استقبال عمومی انجام گیرد.

کتابخوانی در دل خانه باغ‌های بیساران/ روستایی با ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان

شهابی با اشاره به نقش تاثیرگذار کتاب و کتابخوانی در زندگی فردی و اجتماعی افزود: کتابخوانی، از کارآمدترین ابزارهای ایجاد نظم اجتماعی، مهارت‌های هوشمندی فردی و جمعی، پرورش شخصیت خلاق است که به نشاط روحی، الهام بخشی، ارتباط آفرینی و جامعه سازی نیز کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با مسیری که کتابخانه عمومی بیساران در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در پیش گرفته است، نوید آینده‌ای روشن و زیبا برای اهالی این روستا و فرزندان این دیار می‌رود و قطعاً همین کودکان و نوجوانان اهل کتاب و مطالعه امروز، در آینده نویسندگان و اهل قلم و آینده سازان منطقه و شهرستان خواهند شد و قطعاً در امر تحصیل نیز مطالعه و کتابخوانی کمک زیادی به پیشرفت تحصیلی آنان خواهد کرد.

وی در کلام آخر از مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، رئیس کتابخانه‌های شهرستان سروآباد و محمد رئووف ذبیحی، خیر دلسوز و مهربان و حامی همیشگی کتابخانه قدردانی کرد.

کتابخوانی در دل خانه باغ‌های بیساران/ روستایی با ۸۰۰ عضو فعال کتابخوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها