یکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۸ - ۱۷:۰۰
شب شعر «زنان در شعر زنان» برگزار مي‌شود

همزمان با همايش دو روزه «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» كه از سه‌شنبه(28 مهر) در دانشگاه الزهرا آغاز به كار مي كند و تا چهارشنبه(29 مهر) ادامه دارد، شب شعري با موضوع «زنان در شعر زنان» از ساعت 17 تا 20 روز سه‌شنبه(28 مهر) در تالار دكتر نوراني اين دانشگاه برگزار مي‌شود.

فاطمه راكعي، ریيس نخستين همايش بين ‌المللي «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» در گفت‌ و گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) درباره اين شب شعر توضيح داد: ما همواره با يك جريان عميق و آگاهانه از شعر زنان روبرو بوده‌ايم. جرياني متكي بر موازين معنوي و اخلاقي و بر اساس چارچوب‌هاي خانوادگي و شئونات اجتماعي كه حق‌طلبانه به دنبال احقاق حقوق اجتماعي و خانوادگي خود است.

وي ادامه داد: همزمان با برپايي همايش «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» و بررسي شعر معاصر ايران و ديگر كشورهاي فارسي زبان در حوزه زنان، تصميم به برگزاري چنين شب شعري گرفته شد. شاعران برجسته با آثار شايسته‌اي در اين برنامه شرکت می کنند. شعر با محوريت زنان تنها جنبه فمنيستي ندارد؛ بلكه ابعاد و وجوه متفاوتي دارد و آشتي‌جويانه است.

راكعي بر اين نكته كه شعر زنان مي‌تواند شجاعانه و قاطعانه با نگاهي دلسوزانه و تربيتي مدافع حقوق انساني باشد، تاكيد كرد.

وي با اظهار تاسف از نبود شاعراني چون طاهره صفارزاده و سپيده كاشاني در اين شب شعر تصريح كرد: جمعي از شاعران و صاحبان جوايز جشنواره‌هاي پيشين شعر از جمله سيمين‌دخت وحيدي و غزل تاجبخش در اين شب شعر حضور دارند.

وي در پايان يادآور شد: مقالات علمي برگزيده همايش «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» در آينده‌اي نزديك در قالب كتابي منتشر شده و در اختيار پژوهشگران و علاقه مندان اين حوزه قرار مي‌گيرد.

حسيني: 35 مقاله علمي ارائه مي‌شود
 مريم حسيني، دبير علمي همايش «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» نيز درباره اين همايش گفت: از ميان مقالات رسيده به دبيرخانه اين همايش تعداد 35 مقاله به صورت شفاهي ارائه مي‌شود.

وي از برگزاري مراسم افتتاحيه اين همايش از ساعت 8 و 30 دقيقه صبح سه‌شنبه(28 مهر) با حضور شاعران و استادان زبان و ادب فارسي خبر داد و افزود: مباشري، ریيس دانشگاه الزهرا و فاطمه راكعي، ریيس همايش در اين مراسم به ايراد سخنراني مي‌پردازند.

نخستين همايش بين‌المللي «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» 28 و 29 مهر سالجاري در دانشگاه الزهرا(س) با هدف بالا بردن سطح آگاهي عمومي نسبت به شعر زنان، برگزار مي‌شود.

«معرفي آثار»، «جامعه‌شناسی شعر زنان»، «ویژگی‌های زبانی و شیوه شاعری» و «شعر زنان و نظریه‌های ادبی» چهار محور اصلي اين همايش هستند.

از جمله مباحثي كه در هريك از محورهاي همايش مطرح مي‌شود مي‌توان «معرفی اشعار شاعران زن گمنام ادب معاصر»، «نخستين زنان شاعر شعر نيمايي»، «معرفی گلچين‌هاي شعر زنان»، «مادرانه‌ها در شعر معاصر»، «دفاع از حقوق زنان در شعر زنان»، «زنان و شعر جنگ و انقلاب»، «جريان‌شناسی شعر زنان در ادب معاصر»، «مسائل زنان در شعر زنان»، «نقش شعر زنان در تحولات اجتماعی ایران»، «زبان زنانه در شعر و بررسي تفاوت زباني شعر شاعران زن و مرد»، «ويژگي‌هاي زیبایی‌شناختی شعر زنان»، «تحول و تنوع ساخت و فرم شعر زنان در دوره معاصر از آغاز تا امروز»، «نوآوری‌های زنان در عرصه موسیقی شعر»، «نوآوری‌های زنان در عرصه صور خیال»، «تنوع فرم و ساخت در شعر زنان»، «نقد کهن الگویی شعر زنان»، «نقد روان‌شناسانه شعر زنان»، «نقد فمنیستی شعر زنان» و «نقد ساختاری شعر زنان» را نام برد.

نمایشگاهی از آثار برجسته شعر زنان و آثار نقد در این حوزه و همچنين برگزاری شب شعر زنان با موضوع «زنان در شعر زنان» از ديگر برنامه‌هاي نخستين همايش بين‌المللي «كارنامه صدساله شعر زنان فارسي‌سرا» هستند.

نخستين همايش بين‌المللي «كارنامه صد سال شعر زنان فارسی‌سرا» از سوي پژوهشكده شعر و هنر دانشگاه الزهرا(س) و با همكاري فرهنگستان هنر، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شوراي گسترش زبان و ادب فارسي و انجمن شاعران ایران برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط