به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، حجت الاسلام سید ناصر حیدری امروز دوشنبه در نشست خبری ارائه فعالیتهای فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد در این دوره گفت: شهر یزد به نسبت بسیاری از شهرهای دیگر درگیری کمتری با آسیبهای اجتماعی از جمله مسأله کودکان کار، معتادان، معتادان و متکدیان دارد با این حال از این آسیبها درامان نیست و کمیسیون فرهنگی در این زمینه اقدامات متعددی انجام داده است.
وی ادامه داد: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد جلسات متعددی را با دستگاههای متولی امر در حوزه آسیبهای اجتماعی داشته است چرا که اگر هر کدام از دستگاههایی که در این حوزه معضلات و مشکلات اجتماعی در قانون نقشی دارند کار خود را به درستی انجام ندهند کار بقیه ارگانها و نهادها نیز بیاثر میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی یزد ادامه داد: موزه زنده، همکاری با شوراهای آموزش و پرورش، دستورالعملهای اجرایی نامگذاریها، ساماندهی فرهنگسراها و اماکن شهری از جمله اقدامات در این زمینه در شهر یزد بوده است.
حجت الاسلام حیدری ادامه داد: سال ۹۰ یک فرهنگسرای خانواده داشتیم و در سال ۹۷ خانه وزیری به آن اضافه شد و ساختمان کودکان کار و کمپ بانوان به عنوان مکان های این حوزه بودند.
وی گفت: از سال ۱۴۰۰ به بعد با فراخوان و نیاز سنجی ۲۲ مرکز فرهنگی را ایجاد کردیم که خانه شعر و ادب ریاضی یزدی، فرهنگسرای شهید حسن پور، فرهنگسرای نهال با عمران و باغ ویژه کودکان، بوستان خانواده، سینما روباز در پارک بزرگ شهر، شلتر، فرهنگسرای وحی واندیشه را در این سالها رونمایی کردیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: رویشکده، خانه کتاب، فرهنگسرای رسانه، بازسازی بوستان پارک شادی و تماشاخانه نیک آیین و فرهنگسرای نجوم، باغ گلکار، بقعه شیخ احمد، بوستان وحشی بافقی را در راستای فعالیت های فرهنگی دنبال کرده ایم.
وی افزود: سعی داریم این تعداد فرهنگسرا را به ۳۰ مورد برسانیم و زیرساختهای فرهنگی را تقویت کنیم تا مجموعههای فرهنگی بتوانند در این بسترها اقدام کنند.
وی با اشاره به اقدامات خانه کتاب یزد گفت: خانه کتاب به نوعی تعامل با جبهه فرهنگی است که مکان را به ما اختصاص دادند و شهرداری نیز آن را تجهیز کرد که رویدادهای مختلف کتابی مانند کتاب ماه و نقد کتاب در این مکان برگزار میشود.
وی گفت: فرهنگسرای وحی واندیشه به عنوان مکانی برای کار اعتقادی و کلامی است که بر باورها واندیشهها تأکید دارند.
سخنگوی شوری اسلامی شهر یزد گفت: امسال ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ است که سازمان فرهنگی اجتماعی ۱۲۰ میلیارد آن را دنبال میکند و مابقی را آموزش شهروندی دنبال میکند.
حجت الاسلام حیدری بیان کرد: ما امروز از رویدادهای فرهنگی عبور کردیم و به رویدادهای تربیتی ورود کردیم و در این راستا چند طرح مفصل مانند لیگ جت، طرح تشکیلاتی دانا، طرح طراوت را دنبال کردهایم.
وی افزود: تربیت محیط محور مانند محیط مدرسه و خانه را دنبال کردهایم که اعتکاف از جمله این مواردها است که تاکنون نیز ویژه برنامههای مختلفی داشتهایم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: تا الان ۸۳۰۰ نفر آمار اعتکاف دانشآموزی ما در شهر یزد رسیده است.
وی همچنین در پاسخ به ایبنا مبنی بر عمومی کردن طرحهای کتاب و کتابخوانی گفت: شبکه کنشگران به عنوان مسأله مهم در زمینه کتاب است که دنبال میکنیم و آن را راهاندازی میکنیم و در این راستا نیز رشد و پیشرفت سرانه مطالعه و مسائل نقد و کتاب و برنامههای کتابخوانی را دنبال کردهایم.
نظر شما