به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد، احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری، با عبدالعلی ارژنگ، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با اشاره به اهمیت کتابخانههای عمومی تأکید کرد: کتابخانه مرکزی یکی از پروژههای مهم در ارتقای زیرساختهای فرهنگی استان است. این پروژه باید با جذب اعتبارات و حمایتهای مالی لازم بهسرعت به مرحله اجرا برسد و قطعاً برگزاری جلسات انجمن کتابخانهها و پیگیری اجرای سند ملی خواندن از جمله اقداماتی است که میتواند پیشبرنده این پروژه مهم باشد.
ارژنگ افزود: ما باید با همکاری دستگاههای مرتبط و استفاده از توانمندیهای موجود، کتابخانه مرکزی استان را آغاز کنیم و سایر پروژههای عمرانی را پیش بریم تا بتوانیم به اهداف عالیه در زمینه توسعه کتابخانههای عمومی استان دست یابیم و امکانات بهتری را برای جامعه فراهم کنیم.
احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی جامع از وضعیت کتابخانههای استان، درخواستهایی را برای توسعه بیشتر این مراکز مطرح کرد و اظهار داشت: استان چهارمحالوبختیاری دارای ۵۷ باب کتابخانه عمومی و پنج پیشخوان خدمات کتابخانهای است و سرانه فیزیکی کتابخانهای استان، کمی کمتر از متوسط سرانه فیزیکی کتابخانهای در کشور است.
وی افزود: سند ملی خواندن یکی از اسناد مهم بالادستی کشور میباشد هدف آن ارتقای سطح مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه است. این سند با تدوین راهبردهایی جهت افزایش دسترسی به منابع اطلاعاتی و توسعه برنامههای آموزشی و فرهنگی، تلاش میکند تا نقش کتابخانههای عمومی را در جامعه بهبود بخشد.
فرهادی در ادامه به پروژه کتابخانه نابینایان رودکی اشاره کرد و افزود: این کتابخانه با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و منتظر انتخاب پیمانکار جدید از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان هستیم تا ادامه کار را به سرانجام برسانیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری به اهمیت ایجاد کتابخانه مرکزی استان نیز اشاره کرد و گفت: از سال ۸۸ مسئله کتابخانه مرکزی استان مطرح و تصویب شد، اما متأسفانه تا سال ۹۵ هیچ اقدام عملی در اینخصوص انجام نشد. با تصویب در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان نهایتاً، زمین کتابخانه به مساحت ۶۰۰۰ مترمربع خریداری گردید و علیرغم تصویب بودجهٔ ملی در سال ۱۳۹۶، این پروژه تاکنون تخصیص اعتباری نداشته و هنوز پروژه به مرحله اجرایی نرسیده است؛ لذا نیاز است برای این پروژهٔ مهم، اعتبارات ملی تعریف شده تا دراسرعوقت عملیات اجرایی آن شروع شده و کتابخانهای با امکانات مدرن و گسترده برای استان فراهم شود.
در این دیدار سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحالوبختیاری بهصورت تلفنی پیگیر رفع موانع موجود از سوی دستگاههای مرتبط از جمله راه و شهرسازی شد.
نظر شما