به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، این کتاب روایت زندگی شهید محمد اسلامی است که به قلم رقیه بابایی به رشته تحریر در آمده است. به وقت ۳۱۵ نوزده بخش مختصر دارد. روایتی مختصر و مفید از به دنیا آمدن محمد اسلامی، آشنایی با پدر و مادر، دلبستگیهای شخصیت اصلی، ازدواج و شهادتش. علاوه بر این نوزده بخش، چهاربخش کوتاه نیز به راوی اختصاص دارد.
سندی مومنی، منتقد، عنوان کرد: روایت در سه بخش قابل بررسی است: بخش اول: انتخاب راوی؛ امکانات و محدویتهای آن. بخش دوم: تصویر زندگی و دلبستگیهای شهید. بخش سوم: اختتامیۀ روایت؛ غافلگیری و مطالبۀ بیشتر مخاطب برای دانستن.
او در ادامه به امکانات و محدودیتهای انتخاب راوی از سه منظر اشاره کرد و گفت: تفاوت و تمایز راوی در همان جملات ابتدایی مشهود است. از طرفی تأیید و حمایتگری راوی نسبت به شخصیت باعث شده شخصیت بدون هیچ چالشی به خواننده معرفی شود.
وی توضیح داد: راوی از طرفی صمیمت من راوی را دارد از طرفی فاصلۀ دومشخص، تسلط راوی سوم شخص و همهچیز دانی راوی دانای کل را اما هیچکدام از این راویها هم نیست چراکه راوی، ساحتی غیرمادی دارد. راوی فرشتهای است به نام رقیب که در شانۀ راست هر انسانی وجود دارد و مسئول ثبت و ضبط اعمال خوب آدمی است.
منتقد در ادامه عنوان کرد: لحن راوی به جهت موقعیتی که دارد در ابتدای تمام فصول لحنی موعظهگر دارد و این موضوع روایت متن را از ادبیات دور میکند. منتقد در بخش دوم صحبتهایش به ویژگیهای شخصیتی شهید محمد اسلامی، محیط مذهبی و شیوه تربیتی او، دلبستگیش به حضرت رقیه و سپاه اشاره کرد و افزود: نقطه قوت اثر توصیف ویژگیهای شهید محمد اسلامی است.
در بخش سوم نقد به پایان بندی اثر و اهمیت جزئیات در رویداد نهایی اشاره شد و در پایان رقیه بابایی نویسندۀ کتاب و پدر شهید توضیحاتی در ارتباط با کتاب و استقبال خوب مخاطبان از کتاب و موانع موجود برای نگارش روایت سخن گفتند و از این نویسنده ادبیات پایداری با حضور پدر شهید تکریم شد.
نظر شما