به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، داریوش آقاسی، صبح دوشنبه در آئین گشایش مرحله استانی بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی اهواز با بیان اینکه از زمانهای دور قصهگویی به عنوان یکی از روشهای تربیتی مورد توجه بوده است، اظهار کرد: میل ذاتی کودک به شنیدن قصه موجب شده تا قصه گویی به عنوان یکی از روشهای آموزشی و تربیتی در طول اعصار مورد توجه قرار گیرد.
آقاسی افزود: کودک در داستان مایه زندگی خود را پیدا کرده و خصوصیات رفتاری افراد را درک میکند.
وی با توضیح اینکه قصهگویی نقش مهمی در تربیت و آموزش دارد، تصریح کرد: افرادی که فعالیت تربیتی دارند باید بتوانند از طریق قصه مفاهیم، تجربه و فرهنگ را به مخاطبان انتقال دهند.
آقاسی ادامه داد: قصهگو با عمق احساساتی که دارد با روح مخاطب ارتباط برقرار میکند و هرچند در ظاهر به نظر میرسد قصهگو چند کلمه در کنار هم قرار میدهد، اما مستقیم با احساسات فرد مقابل ارتباط دارد و نکات و مفاهیم را به او انتقال میدهد و همین عامل ارزش قصهگویی را نشان میدهد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان با اشاره به مشکلات حوزه تربیتی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه تربیتی وجود دارد، این است که معلمان و کسانی که کار تربیتی انجام میدهند، قصهگوهای خوبی نیستند و اگر معلمها از روشهای صحیح قصهگویی واقف باشند میتوانند با شیوههای اصولی قصه را بیان و دانشآموزان را جذب قصههای خود کنند.
وی افزود: اگر متون تاریخی را نگاه کنید درمییابید متونی ماندگاری داشتند که از فن، تصویرسازی و قصه استفاده کردند و متون این ویژگی را داشتند که با بهره از کلمات درست، احساسات درست را به مخاطب انتقال دادند.
آقاسی گفت: خوزستان به علت تنوع اقوام از قصهگوهای خوبی برخوردار است و قصه پای ثابت همه اقوام این استان بوده که میتواند مزیتی برای استقبال از قصهگویی باشد.
وی با اشاره به تعداد قصهگوهای شرکت کننده در مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی اضافه کرد: امسال ۸۰۰ قصه گو به جشنواره اثر فرستادند که پس از پالایش و داوری اولیه که کار فرسایشی و زمانبر بود، ۸۰ قصهگو به بخش رقابتی راه یافتند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان یادآور شد: قصهگوها از سهشنبه تا پنجشنبه با یکدیگر به رقابت میپردازند و در پایان تعدادی از شرکت کنندگان وارد مرحله منطقهای و سپس کشوری میشوند.
آقاسی تاکید کرد: امیدواریم در مسیر مقدس قصهگویی که انتخاب کردید چه حائز مقام شوید یا نشوید، برای تقویت قصه گویی کار کنید تا بتوانید تربیتی که مدنظر همه مربیان است به نحو احسن به مخاطبان انتقال دهید.
نظر شما