چهارشنبه ۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۲
هدف "مقوله‌ها و مقاله‌ها" نقد و تحليل ادبيات دفاع‌مقدس است

محمدقاسم فروغي که مقالات کتاب 2 جلدي "مقوله‌ها و مقاله‌ها" را گردآورده، گفت: اين مقالات با هدف نقد، تحليل، آسيب‌شناسي و ارايه راهكار در زمينه گونه‌هاي ادبی دفاع‌مقدس نوشته شده‌اند.\

محمدقاسم فروغي جهرمي، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) تصريح كرد: مجموعه 2 جلدي "مقوله‌ها و مقاله‌ها: بررسي ادبيات دفاع‌مقدس" با همدلي و همياري 150 تن از نويسندگان و صاحب‌نظران اين عرصه به ثمر نشسته است.

وي بالندگي ادبيات و هنر امروز را وام‌دار دوران دفاع‌مقدس دانست و گفت: به دليل ضرورت و نيازهاي عرصه ادبيات دفاع‌مقدس و كالبدشكافي آن، مقالاتي در باب بررسي موضوعي ادبيات اين حوزه به پژوهشگران و نويسندگان سفارش داده شد. مقالات قبل از چاپ در كتاب، توسط ديگر پژوهشگران و با حضور نويسندگان آن‌ها، نقد و بررسي شدند تا از اين راه، بر اعتبار و كيفيت آن‌ها افزوده و موضوعات از وسعت ديد و سلايق متنوع‌تري بهره‌مند شوند. اين مقالات در واقع، با هدف نقد، تحليل، آسيب‌شناسي و ارايه راهكار در زمينه گونه‌هاي شعر، داستان، زندگي‌نامه داستاني و خاطره دفاع‌مقدس نوشته، گردآوري و بررسي شده‌اند. 

تدوین کننده كتاب "تاملی در زندگی‌نامه داستانی دفاع‌مقدس" تاكيد كرد: مقالات پس از نگارش، در اختيار "محمدرضا سنگري"، "عليرضا كمري"، "محمدرضا رهگذر"، "نصرت‌الله محمودزاده"، "محمدرضا تركي" و "حميد حسام" قرار گرفتند و آنان هم نظرات تكميلي خود را در حواشي مقالات يادآوري كردند كه اغلب آن موارد توسط نويسندگان آثار اِعمال شدند.

فروغي با تاكيد بر روش‌مند بودن مجموعه 2 جلدي "مقوله‌ها و مقاله‌ها" اظهار داشت: در نهايت و براي جمع‌بندي هر يك از بخش‌هاي مقالات "داستان"، "شعر"، "زندگي‌نامه داستاني" و "خاطره"، نشست‌هایی برگزار و حاصل آن‌ها در اختيار اساتيد ديگري قرار گرفت كه ضمن مرور و چكيده كردن مباحث، راهكارها و رويكردهاي جديد و تازه‌تري را به مطالب افزوده و مقالات جداگانه‌اي به قلم "حسينعلي قبادي"، "قربان وليئي"، "مهدي كاموس" و "مهدي فراهاني" در پايان هر بخش آورده شدند.

وي يادآور شد: البته بهتر بود كه در كتاب "مقوله‌ها و مقاله‌ها"، يك بخش را به ادبيات دفاع‌مقدس كودك‌ونوجوان اختصاص دهيم، اما از آن‌جا كه تنها چند مقاله در باب داستان و شعر كودك‌ونوجوان به دستمان رسيده بود، مجبور شديم كه آن‌ها را در پايان بخش داستان قرار دهيم.

این پژوهشگر دفاع‌مقدس اضافه كرد: بايد پذيرفت كه گرچه برخي از كتاب‌هاي داستان و شعر تدويني مخصوص اين گروه سني، همپاي آثار ادبيات بزرگسال هستند، اما متاسفانه در وضعیت كنوني، متوليان ادبيات دفاع‌مقدس، از آثار كودك‌ونوجوان اين حوزه حمايت کافی به عمل نمي‌آورند و به نظر نمي‌رسد كه دغدغه‌اي موثر و سازنده در اين عرصه داشته باشند.

محمدقاسم فروغي جهرمي در پايان تاكيد كرد: مجموعه 2 جلدي "مقوله‌ها و مقاله‌ها" با حمايت معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همكاري موسسه خانه كتاب و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها