دوشنبه ۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۶
بايد نسبت به چاپ نگرشي فراصنعتی داشته باشیم

مدرس چاپ عصر روز گذشته (سوم بهمن ماه) در کارگاه آموزشی «اصول استانداردسازی و مدیریت کیفیت در چاپ» گفت: چاپ یک فراصنعت است و همه صنایع به آن وابسته‌اند، لذا بايد نسبت به چاپ نگرشي فراصنعتی داشته باشیم و محصولی را تولید کنیم که شايسته کیفیت محتوای آن یعنی تولیدات دیگر صنایع باشد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، محمدحسين رحیمی‌یگانه با ارايه کلیاتی درباره مفهوم استاندارد اظهار داشت: وقتی از ارايه محصولات چاپی در قالب بین‌المللی سخن می‌گوییم، باید در تولید محصولات نیز تابع استانداردهای بین‌المللی باشیم.

رحيمي‌يگانه درباره الزامات استانداردسازی در چاپ گفت: صنعت ما بدون فراصنعت چاپ، قابلیت ارايه ندارد و نیاز داریم همان‌طور که یک قطعه یا محصول را مطابق استاندارد تولید می‌کنیم، چاپ را نیز که به عنوان پوشش محافظ آن محصول عمل می‌کند، به طور استاندارد انجام دهیم.

وي ادامه داد: این استاندارد نباید یک استاندارد ملی باشد، بلکه باید به استانداردهای بین‌المللی نيز توجه شود.

مدیر شرکت «ایده‌تک» با بيان اين كه متأسفانه در صنعت چاپ کشور هیچ استاندارد ملی تهیه نشده است، يادآور شد: برای رسیدن به بازارهای جهانی ناگزیریم قوانینی را تدوین و پیاده کنیم که با اطلاعات نظری و عملی صنعت چاپ دنیا منطبق باشد تا بتوانیم خروجی چاپی داشته باشیم که دست‌كم تا 75 درصد با سطح توقع صنعتگران داخل کشور همسان باشد.

رحيمي‌يگانه درباره محورهای استاندارد صنعت چاپ نيز توضيح داد: به کارگیری ماشین‌آلات و مواد مصرفی استاندارد، پیاده‌سازی استانداردهای فرایند تولید و مدیریت کیفیت، به کار‌گیری روش‌های استاندارد در انتقال و آموزش دانش فنی براي نیروی کار مدیران و تدوین جریان کار و ایجاد محیط استاندارد، محورهایی‌اند که باید در استانداردسازی چاپ به آن توجه شود.

وي تصريح كرد: بدیهی است که با ماشین و مواد مصرفی غیراستاندارد نمی‌توان محصول استانداردی تولید کرد.

مدرس چاپ در بخش ديگر سخنان خود به نقش اثرگذار عوامل يك چاپخانه‌ اشاره و عنوان كرد: به‌کارگیری اپراتور آموزش دیده که بتواند محصول استاندارد تولید کند و آشنایی مدیران واحدهای چاپی با استانداردهای جهانی، همچنین تدوین یک جریان کار برای ایجاد محیط استاندارد، از مهم‌ترین مباحثی‌اند که باید برای استانداردسازی صنعت چاپ بايد به آنها توجه داشته باشیم.

به گفته رحيمي‌يگانه، تدوین جریان کار و ایجاد محیط استاندارد، باید به عنوان زیرساختی برای محورهای دیگر استانداردسازی مورد توجه قرار گیرد.

وي خاطرنشان كرد: متاسفانه اهالی صنعت چاپ اغلب بدون فراهم آوردن زیرساخت‌ها، اقدام به‌ خرید ماشین‌آلات كرده، بعد از قرار دادن ماشین‌ها در سوله، به ایجاد محیطی برای به کار انداختن آن فکر می‌کنند.

کارگاه آموزشی «اصول استانداردسازی و مدیریت کیفیت در چاپ» عصر روز گذشته (سوم بهمن ماه) در محل اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.

دهمین دوره مسابقات جشنواره صنعت چاپ نيز 26 بهمن ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان مي‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط