سه‌شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۹
قریب: مولفان و مترجمان هميشه بايد حمايت شوند

در چهارمین دوره جایزه ادبی «پروین اعتصامی» بدرالزمان قریب، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان پیشکسوت برتر معرفی شد. وی تشویق از مولفان و مترجمان را در تمام حوزه‌های ادبی موثر می‌داند و معتقد است این حمایتها بیش از همه باید معطوف به جوانان باشد.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، قریب عصر دیروز(16 اسفند) در آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه «پروین اعتصامی» به عنوان پیشکوت برتر معرفی و تقدیر شد.

با توجه به کهولت سن این استاد دانشگاه، که به سختی چند پله‌ را طی کرد تا برای دریافت جایزه به بالای سن برود، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسوولان که برای اهدای جوایز به برگزیدگان در روی سن حضور داشتند، تندیس زرین، لوح تقدیر و جایزه این پیشکسوت برتر را در مقابل پلکان سن به او اهدا کردند.

در حاشیه این مراسم قریب به خبرنگار ایبنا گفت: برگزاری جایزه‌ای مستقل برای ارزیابی آثار بانوان اهل قلم امری مثبت و شایسته است. 

وی در ادامه توضیح داد: همواره معتقد بوده‌ام که مولفان و مترجمان در هر حوزه‌ای از جمله شعر، داستان و نقد و پژوهش به ویژه جوانانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند نیازمند تشویق و حمایت هستند تا بتوانند این مسیر پرفراز و نشیب را با موفقیت طی کنند و به مدارج بالاتر دست یابند.

بدرالزمان قریب سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند. پس از دریافت مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی و گذراندن یک سال در رشته پزشکی از دانشگاه تهران، به آمریکا رفت و در دانشگاه پنسیلوانیا دکترای خود را در رشته زبان‌شناسی دریافت کرد.

قریب، سال ۱۳۴۰ با استفاده از بورس شاگردان اول، به دانشگاه کالیفرنیا در برکلی وارد شد و با راهنمایی پروفسور هنینگ به تحقیق پرداخت و پایان نامه دکتری خود را با عنوان «تحلیل ساختاری فعل در زبان سغدی» نوشت.

او پس از بازگشت به ایران در دانشگاه‌های شیراز و تهران به تدریس پرداخت و در حال حاضر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه گویش‌شناسی است و به تدریس زبان‌شناسی و زبان‌های باستانی اشتغال دارد.

وی در دوران تحصیل از محضر استادانی چون بدیع‌الزمان فروزان‌فر، محمد معین، جلال‌الدین همایی، مدرس رضوی و ابراهیم پورداود بهره گرفته است.

قریب علاوه بر تخصص در زبان سغدی از هنر شاعری نیز بهره‌مند است و برخی از اشعار او در گزینه‌ها و جنگ‌های شعر به ثبت رسیده؛ اما هنوز در مجموعه‌ای منتشر نشده است. شعرهای او در قالب‌های قصیده، غزل، مثنوی، دوبیتی و رباعی سروده شده‌اند.

«تحلیل ساختار فعل در زبان سغدی»(انگلیسی)، «زبان‌های خاموش»(برگزیده کتاب سال)، «داستان تولد بودا»، «فرهنگ سغدی»(سغدی-فارسی-انگلیسی)، «کشف کتیبه پهلوی در چین»، «پژوهش‌های ایرانی باستان و میانه»(مجموعه مقالات)، «دایرة‌المعارف زن ایرانی»(همکاری در تالیف) و «فرهنگ ایران باستان» از جمله آثار او هستند.

آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه «پروین اعتصامی» عصر دیروز(16 اسفند از ساعت 16 و30 دقیقه تا 18 و30 دقیقه در تالار وحدت برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط