سه‌شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۵
آتش‌پرور: فقط كتاب چاپ كردن، شیوه نادرستی است

حسين آتش‌پرور، يكي از داوران جشنواره داستان‌هاي بومي «كنام» ضمن اعلام خبر تمديد مهلت ارسال آثار به اين جشنواره تا 15 ارديبهشت، اين جشنواره را راهي براي تقويت بومي‌نويسي و توجه به فرهنگ مردمی دانست.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حسين آتش‌پرور درباره انگيزه‌هاي تاسيس جشنواره «كنام» كه نخستين دوره آن به همت سازمان دانشجویی جهاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد و معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی، مهرماه سال جاری با رویکرد پرداختن به فضاهای موجود در کشور اعم از سنتی و مدرن، روستایی و شهری، در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد، گفت: مساله مهم تلاش ما براي شناخت خودمان است كه نويسندگان ما كمتر اين تجربه را پشت سر گذاشته‌اند.
 
وي افزود: آمريكاي لاتيني‌ها از طريق بومي‌نويسي به نگاهي جهاني دست يافته‌اند. ما در ايران داراي تاريخي عظيم و  تنوع‌هاي قومي بسيار هستيم و اين جشنواره‌ها مي‌توانند ظرفيت‌هاي بومي‌نويسي ايراني را تا اندازه‌اي تقويت كنند. 

آتش‌پرور در پاسخ به اين سوال كه چه معيارهايي در گزينش داوران نهايي آثار اين جشنواره، در حيطه توجه به المان‌هاي بومي‌نويسي و فضاهاي شهري و روستايي ايراني،مد نظر خواهد بود، گفت: مسلما تكنيك و توجه به اصول داستاني در وهله اول قرار دارند. ضمن آنكه چگونگي استفاده از المان‌هاي بومي نيز حايز اهميت است و البته در مجموع اميد‌بخشي و تقويت انگيزه‌ها در القاي اين نوع نگاه نيز از رويكردهاي جدي اين جشنواره است. 

اين داستان‌نويس با اشاره به اينكه نويسندگان بايد در نوشتن آزمون و خطا كنند و بعد به چاپ كتاب دست بزنند، تصريح كرد: در گذشته نويسندگان با پيشكسوتان زندگي مي‌كردند و به مرور كارشان با امضاي جامعه تاييد مي‌شد، ولي امروز با چاپ يك كتاب از يك نويسنده، امر بر او مشتبه و برخي اوقات نتيجه آن است كه اعتماد خواننده از نويسنده سلب مي‌شود. 

وي افزود: واضح است كه تعدد كتاب‌ها مهم نيست، بلكه ارزش خود كتاب اهميت دارد؛ چه بسا كه برخي، ده‌ها جلد كتاب دارند، ولي فردوسي فقط يك كتاب داشت!

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه نخستین جشنواره داستان‌های بومی «کنام » كه پیش از این تا دیروز(دوشنبه 15 فروردین) اعلام شده بود، تا 15 اردیبهشت تمدید شده است.

به گفته اين داور، داوري داستان‌های کوتاه رسیده به دبیرخانه از 16 اردیبهشت آغاز می‌شود.

داوری این جشنواره در سه مرحله است كه در مرحله اول 50 نفر گزينش خواهند شد.

در مرحله دوم 10 نفر از میان این 50 برگزیده،‌ گزينش و در مرحله سوم و نهایی، 3 نفر اول تا سوم به عنوان برگزیدگان نهایی معرفی خواهند شد. بخش ویژه دانشجویی با گزينش يك برگزيده هم از بخش‌هاي ويژه اين جشنواره خواهد بود.

ابوتراب خسروی، بهناز علیپور گسکری، مشیت علایی و حسین آتش‌پرور، داوران نهايي جشنواره كنام هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط