ظهر امروز (سهشنبه 23 فروردين) تفاهمنامه همكاري كتابخانههاي ملي جمهوري اسلامي ايران و اتريش به امضاي دكتر سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان و دكتر يوهانا راخينگر، رييس كتابخانه ملي اتريش رسيد. مبادله كتاب، برگزاري كارگاههاي آموزشي مشترك و توسعه همكاريهاي پژوهشي از جمله محورهاي اين تفاهمنامه است._
حسيني به راهاندازي انجمن فرهنگي ايران در اتريش بعد از جنگ جهاني دوم اشاره كرد و افزود: اكنون در وين فعاليتهاي زيادي در راستاي تبادل فرهنگي ميان دو كشور ايران و اتريش توسط مركز ايرانشناسي اين شهر انجام ميشود.
وي اظهار اميدواري كرد كه كرسي زبان فارسي در اتريش احيا شود و گفت: در اتريش مسلمانان از آزادي عمل برخوردارند و اسلام در زمره اديان رسمي اين كشور است. اميدواريم با توجه به اهميت ايران در منطقه و سابقه تاريخي و فرهنگي كشورمان، اتريش به معرفي ايران اقدام كند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران مهمترين كتابخانه كشور است كه حافظه تاريخي مردم ما را شامل ميشود. ارتباط كتابخانههاي ملي ايران و اتريش نشانه عمق ارتباط فرهنگي دو كشور است. روابط فرهنگي به تلطيف ارتباط سياسي و ايجاد شناخت واقعيتر دو كشور از يكديگر ميانجامد.
وي گفت: سفير اتريش در جمهوري اسلامي ايران آمادگي اين كشور را براي اجراي برنامههاي فرهنگي توسط ايران در اتريش اعلام كرده است. اكنون هفته فرهنگي ايران در كشورهاي مختلف با برپايي نمايشگاهها و جشنوارههاي مختلف برپا ميشود.
همچنين دكتر يوهانا راخينگر، رييس كتابخانه ملي اتريش در سخناني با ابراز خرسندي از امضاي اين تفاهمنامه گفت: در نظر داريم نسخ خطي ايران را در كتابخانه ملي اتريش به نمايش بگذاريم. امضاي چنين تفاهمنامههايي به توسعه روابط فرهنگي و سياسي ميان ايران و اتريش ميانجامد و كتابخانه ملي اتريش آمادگي دارد، تجربههاي خود را درباره علوم كتابداري، كتابخانه ديجيتال و نگهداري نسخ خطي در اختيار كتابخانه ملي ايران قرار دهد. همچنين مبادله كتاب از محورهاي اين همكاري است.
رييس كتابخانه ملي اتريش افزود: مايليم آثار ايراني را در كتابخانه ملي اتريش معرفي كنيم.
در ادامه، تفاهمنامه همكاري سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و كتابخانه ملي اتريش در راستاي همكاريهاي فرهنگي ميان دو كشور به امضاي دكتر سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دكتر يوهانا راخينگر، رييس كتابخانه ملي اتريش رسيد.
بر اساس اين تفاهمنامه طرفين به مبادله كتاب، نشريه، فهرستها، انتشارات و ساير منابع كتابخانهاي اقدام ميكنند. همچنين دو طرف به معرفي و برگزاري دورهها و كارگاههاي آموزشي و سخنرانيهاي مرتبط با فعاليتهاي مشترك خود ميپردازند و در موضوعات علمي كتابداري پژوهش مشترك خواهند داشت.
طرفين در حفاظت، نگهداري و ديجيتالي كردن مواد كتابخانهاي با تبادل اطلاعات و خدمات فني به يكديگر كمك ميكنند و از تجربههاي يكديگر در مبادله فناوري در حوزه كتابداري استفاده ميكنند. همچنين كتابخانههاي ملي ايران و اتريش براي آشنايي محققان و پژوهشگران با نحوه فعاليت، خدماتدهي و ظرفيتهاي طرف مقابل به برگزاري نمايشگاه در كشور طرف مقابل اقدام ميكنند.
پس از امضاي اين تفاهمنامه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كشورمان و رييس كتابخانه ملي اتريش به پرسشهاي خبرنگاران درباره اين تفاهمنامه پاسخ دادند.
در اين نشست، يوهانا راخينگر، رييس كتابخانه ملي اتريش از كتابخانه ملي اتريش به عنوان سمبل هويت ملي و تاريخ اين كشور ياد كرد و گفت: در مجموع 8 ميليون و 500 هزار سند در كتابخانه ملي اتريش نگهداري ميشود. تمام آثار منتشر شده در بازار اتريش در اين كتابخانه آرشيو ميشود و هر سال 50 هزار سند به آن اضافه ميشود.
وي به برنامهريزي و برپايي نمايشگاههاي فرهنگي براي معرفي آثار ايراني در كتابخانه ملي اتريش اشاره كرد و افزود: اهالي اتريش علاقه زيادي به آشنايي با فرهنگ و آثار ايراني دارند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز گفت: رايزن فرهنگي ايران در كشور اتريش تلاشهاي خوبي براي گسترش روابط فرهنگي دو كشور دارد. قرار است زمستان سال جاري هفته فرهنگي ايران در اتريش برگزار شود.
همچنين رييس كتابخانه ملي اتريش در پاسخ به پرسش خبرنگار «ايبنا» كه چنين تفاهمنامه همكاري ميان اين كتابخانه و كدام كشورها منعقد شده گفت: كتابخانه ملي اتريش با كتابخانههاي ملي كشورهاي زيادي تفاهمنامه منعقد كرده است. در اين راستا اخيرا با كتابخانه ملي مصر، آذربايجان و تركيه در زمينه نگهداري نسخ خطي و برپايي نمايشگاههاي كتاب تفاهمنامههايي به امضا رسيده است.
وي همچنين تبادل كتابهاي علمي ميان كتابخانههاي ملي ايران و اتريش را محورهاي تفاهمنامه امروز عنوان كرد و گفت: امسال تعداد زيادي از ناشران اتريش در نمايشگاه كتاب تهران شركت ميكنند كه اين امر گواه تلاش اتريش براي توسعه ارتباط فرهنگي با ايران است.
همچنين وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به رويكرد فرهنگي دولت دهم و تلاش ايران براي توسعه همكاريهاي بينالمللي اشاره كرد و گفت: ايران محدوديتي در توسعه روابط فرهنگي با كشورها ندارد. خصوصا علاقه داريم با اتريش كه سابقه تاريخي منفي در روابط با ايران ندارد، ارتباط فرهنگي داشته باشيم. انتظار داريم مسوولان اتريش علاوه بر همكاريهاي فرهنگي در توسعه ارتباط سياسي نيز واقعنگرتر باشند و بر اساس مصالح كشورشان تصميمگيري كنند. به مصلحت اتريش نيست كه در تحريمهاي اتحاديه اروپا شركت كند.
همچنين بوخم هاوس، سفير اتريش در كشورمان بر لزوم توسعه روابط فرهنگي ميان دو كشور ايران و اتريش تاكيد كرد و گفت: تحريمهاي سازمان ملل متحد شامل روابط فرهنگي نيست.
مراسم انعقاد تفاهمنامه همكاري ميان كتابخانههاي ملي ايران و اتريش، ظهر امروز (سهشنبه 23 فروردين) در ساختمان كتابخانه ملي برگزار شد.
نظر شما