یکشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۱
غلامعلی مكتبی در جمع هنرمندان تجليل شد

آيين نكوداشت غلامعلي مكتبي، تصويرگر كتاب‌هاي كودك و نوجوان، همزمان با سالروز تولد اين هنرمند از سوي دفتر انتشارات كمك‌آموزشي با همكاري انتشارات طلايي در محفلي صميمي در خانه هنرمندان ايران برگزار شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مراسم با حضور جمعي از نويسندگان و تصويرگران حوزه‌ كودك و نوجوان از جمله مصطفي رحماندوست، محمد ناصري، سعيد رزاقي، كاظم طلايي، محسن گلدانساز و ابراهيم حقيقي در تالار «استاد مميز» خانه هنرمندان برگزار شد.

در ابتداي اين نشست مصطفي رحماندوست گفت: 30 سال قبل ـ دقيقاً ارديبهشت 1360 ـ كه مديرمسوول و سردبير مجلات رشد شدم، تمام تصويرگران و نقاشان در يك اتاق بودند كه در ميان آنها غلامعلي مكتبي، مرحوم ژانت ميخائيلي و آقاي عزيزي نظرم را جلب كردند.

رحماندوست با اشاره به ويژگي‌هاي اين تصويرگر پيشكسوت گفت: مكتبي، تمام نكات را به آرامي آموزش مي‌دهد، من هر گاه مي‌خواستم چيزي بياموزم نزد ايشان مي‌رفتم. هم‌چنين نخستين مجموعه شعرم كه از  انتشارات مدرسه آن را منتشر كرد، با تصويرگري غلامعلي مكتبي روانه بازار شد. اكنون بسيار خرسندم كه وي، هم در جايگاه معلمي و هم در جايگاه هنري، به سلامت باقي است.

اين شاعر و نويسنده‌ حوزه كودك و نوجوان در ادامه تاكيد كرد: آن زمان كه كار در مجلات رشد را آغاز كرديم، وضعيت چاپخانه ما خيلي خوب نبود، به همين دليل آقاي مكتبي در يكي از تصويرهايش رنگ آبي را بسيار پررنگ گذاشته بود. وقتي از او پرسيدم چرا اين‌گونه كار كرده‌اي گفت: «مي‌خواهم زماني كه از چاپ بيرون مي‌آيد خوب باشد.» وي به نكاتي دقت مي‌كرد كه ديگران زياد آن ها را در نظر نمي‌گرفتند. 

شاعر «صد دانه ياقوت» افزود: در ابتدا زماني كه مكتبي نخستين مجموعه شعرم را تصويرگري كرد، اصلاً از تصاوير كتاب خوشم نيامد، اما به خاطر ارادتي كه به ايشان داشتم چيزي نگفتم، تا اين‌كه روزي ديدم كودكي آمد و با ماژيك از روي تصويرهايي كه مكتبي براي كتابم كشيده بود نقاشي كرد، آن زمان نظرم تغيير كرد. امروز خوشحالم كه عقل آن زمانم به احساسم غلبه نكرد.

در ادامه اين مراسم، محبت‌الله همتي، معاون كتاب دفتر انتشارات كمك‌آموزشي، گفت: سال 1340 آقاي مكتبي نخستين كتاب چهار رنگ را براي كودكان و نوجوانان منتشر كرد. تا آن زمان، كتاب مستقلي براي كودكان به صورت چهار رنگ منتشر نشده بود.

در اين محفل، تمام حضار براي عرض ارادت خود به مكتبي، كلام و خاطره‌اي از او و كارهايش بر زبان آوردند كه در اين ميان سيدمحسن گلدانساز، مديرمسؤول اسبق مجلات رشد، با اشاره به اين‌كه  احساس مخاطب با ديدن تصاوير مكتبي مي‌شكفد، گفت: آنچه درباره مكتبي وجود دارد و وراي هنر اوست، گوهر وجودي وي است. اذعان دارم كه خلق و خوي او بسيار خوب است و با توجه به اين كه بدخلقي در جامعه ما گسترده شده، چنين خلق خوبي بسيار كم ياب است. 

سياوس ذوالفقاريان، تصويرگر كتاب‌هاي كودكان و نوجوانان و كتاب‌هاي درسي، از ديگر حضار اين محفل، با بيان اين‌كه تصاويري كه قاب شده در اين تالار به چشم مي‌آيند نتيجه تلاش آقاي مكتبي اند، عنوان كرد: اما آنچه در اين‌ها ديده نمي‌شود، تصويري از مكتبي است كه در قاب دل ما وجود دارد.

محمد ناصري، مديركل دفتر انتشارات كمك‌آموزشي گفت: دفتر انتشارات كمك‌آموزشي در سال 1341 توسط بزرگاني چون عبدالحسين آيتي، ژانت ميخائيلي، غلامعلي مكتبي و ... بنا نهاده شد. اكنون غلامعلي مكتبي عمود خيمه‌اي است كه دفتر اين انتشارات زير سايه او فعاليت مي‌كند.

ميثم موسوي، تصويرگر نيز گفت: حضور در اين محفل نگاه دوباره به خاطراتم است. معمولا با بالا رفتن سن، زايش و خلاقيت افراد كم مي‌شود؛ اما آقاي مكتبي هنوز خلاقيت خود را دارد.

سعيد رزاقي از تصويرگران حوزه كميك استريپ، اظهار داشت: نخستين مرتبه‌اي كه غلامعلي مكتبي را ديدم با چهره‌اي جدي مواجه شدم اما هر چه به وي نزديك‌تر شدم حس محبت او را بيش‌تر دريافتم.

شاهرخ خره‌قاني، تصويرگر كتاب‌هاي كودك و نوجوان با تشكر از مصطفي رحماندوست كه او را وارد وادي هنر كرده است، ادامه داد: نخستين بار كلاس سوم ابتدايي بودم كه با تصويرهاي آقاي مكتبي آشنا شدم تا اين كه سال 61 دست روزگار من را به سويي كشاند كه با وي همكار شدم. از آن زمان تا كنون حس پدرگونه و برادرگونه‌اي را كه مكتبي به من داشت، در خاطر دارم.

كاظم طلايي، مديرهنري مجلات رشد و مديرمسوول انتشارات طلايي، از ديگر حاضران در اين نشست بود. او كتابي از مجموعه آثار نقاشي و تصويرگري غلامعلي مكتبي را منتشر و در اين برنامه رونمايي كرد. طلايي در جملاتي كوتاه درباره اين استاد تصويرگر گفت: در تصويرهايي كه مكتبي كشيده است، تفكري عميق وجود دارد و افرادي كه با او زندگي كرده‌اند اين موضوع را درك مي‌كنند.

برخي ديگر از حضار نيز از غلامعلي مكتبي قدرداني و با يادآوري خاطرات كودكي و نوجواني خود براي وي آرزوي سلامتي كردند.

سپس نوبت به غلامعلي مكتبي رسيد تا اين‌گونه سخن آغاز كند: اگر خوب كار كردم و نقاشي‌هاي قشنگي كشيدم به خاطر حس خيال‌گونه و رويايي بود كه در شعرها وجود داشت.

او از حضار تشكر كرد و افزود: امروز، بهترين خاطره زندگي من است و هرگز آن را فراموش نمي‌كنم. وقتي اين جمعيت را مي‌بينم كه از من قدرداني مي‌كنند انگيزه‌اي براي بهتر بودن مي‌گيرم. اگر مي‌خواهيد حرف واقعي مرا بشنويد بايد به قلب من رجوع كنيد؛ زيرا حرف دلم به زبان نمي‌آيد.

اين تصويرگر پيشكسوت، با قدرداني از مدير انتشارات طلايي گفت: براي انتشار كتابي كه اكنون انتشارات طلايي آن را منتشر كرده به قدري نااميد شده بودم كه فكر نمي‌كردم منتشر شود آن هم با چنين كيفيتي. روزي از آقاي طلايي خواستم كسي را براي كمك به من معرفي كند و او خودش داوطلب شد.

مكتبي با خواندن بيتي از حافظ 
شكر خدا كه هر چه طلب كردم از خدا 
بر منتهاى همت خود كامران شدم

 كيك تولد خود را قسمت كرد.

در پايان نيز دفتر انتشارات كمك‌آموزشي، لوح تقدير همراه نشان زرين امضاي مكتبي را به او اهدا كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها