جابر قاسمعلي، رئيس كانون فيلمنامهنويسان، از چاپ و انتشار دو كتاب همزمان با سيامين جشنواره فيلم فجر خبر داد. يكي از اين آثار درباره فعاليت نوشتاري «فرهاد توحيدي» است.\
به اين مناسبت از جابر قاسمعلي، رئيس كانون فيلمنامهنويسان پرسيدم همزمان با برگزاري جشن كتابي منتشر ميشود يا نه؟ وي پاسخ داد: امسال همزمان با جشن چاپ كتاب و فيلمنامه نداريم ولي براي سال آينده برنامههايي چون فعال كردن انتشارات كانون و چاپ تعدادي فيلمنامه برگزيده اعضا كانون را توسط يك شورا در دستور كار قرار داديم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا در جشن به فيلمنامههاي اقتباسي جايز تعلق ميگيرد؟ اظهار داشت: متاسفانه امسال فرصت داوري فيلمنامههاي اقتباسي را نداشتيم ولي براي سال آينده جايزه اقتباسي به بهترين اثر اهدا خواهد شد.
قاسمعلي از چاپ دو كتاب همزمان با سيامين جشنواره بينالمللي فيلم فجر خبر داد و گفت: براي چاپ دو جلد كتاب همزمان با جشنواره فيلم در بهمن امسال برنامه داريم. يك كتاب كه هنوز عنوان مشخصي براي آن انتخاب نشده درباره بنياد سينمايي فارابي و مسئله فيلمنامهنويسي در ايران سي سال بعد از انقلاب است. كتاب حاوي گفتوگو و مطالبي راجع به بنياد سينمايي فارابي و فيلمنامه است.
مسووليت نوشتن اين اثر به عهده قاسمعلي است و تعدادي از نويسندگان با وي همكاري دارند.
وي تصريح كرد: كتاب ديگر حاوي گفتوگويي مفصل با «فرهاد توحيدي» درباره فعاليت نوشتاري اوست.
قاسمعلي در پاسخ به اين پرسش كه «فرهاد توحيدي» چه ويژگي داشت كه تصميم گرفتيد درباره او اثري بنويسيد، بيان داشت: اصل قضيه به ده سال پيش برميگردد. آن زمان در ماهنامه «فيلم نگار» مسوول بخش فيلمهاي ايراني بودم و صفحاتي را با عناوين مختلف راهاندازي كردم از جمله «همه فيلمنامهنويسان اين سينما» و با تعدادي از فيلمنامهنويسان قديمي گفتوگو كردم.
وي ادامه داد: صحبت با «فرهاد توحيدي» به عنوان فيلمنامهنويس قديمي در برنامه كاري من بود. ولي از سال 82 از ماهنامه بيرون آمدم و گاهي فعاليت پراكنده داشتم و به طور جدي كار نميكردم. از اين رو آن صفحات تعطيل شد. دو سال پيش اين صفحات در «فيلم نگار» راهاندازي شد ولي به دليل مشغله فراوانم گاهي اين كار انجام ميشد.
قاسمعلي افزود: در آن مقطع نوشتن درباره توحيدي به ذهنم رسيد چون هم رئيس كانون فيلمنامهنويسان بود و هم از افرادي قديمي محسوب ميشد. بنابراين نخستين بخش گفتوگو را آماده كرديم ولي مجله به دليل محدوديت آن مصاحبه را چاپ نكرد. به توحيدي پيشنهاد دادم اين گفتوگوها را ادامه دهيم تا در نهايت به صورت كتاب منتشر شود كه فرهادي از اين كار استقبال كرد.
وي چاپ و انتشار اين كتاب را به دليل 8 سال رياست توحيدي در كانون فيلمنامهنويسان نوعي قدرداني از اين نويسنده ميداند.
«گرگ و ميش»، «روانی»، «موش»، «نرگس»، «باران عشق»، «طلسم شدگان» و «راه شب» ازجمله فيلمنامههاي قاسمعلياند.
نظر شما