دكتر غلامرضا فدايي، در گفت و گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: حوزه كتابداري و اطلاعرساني بايد چون رشتههاي ديگر از پايههاي محكمي برخوردار باشد تا بتواند همواره بالنده حركت كند. به عنوان نمونه رشته پزشكي وجودش را از نياز بشر به سلامتي ميگيرد و نه از وجود بيمارستان.
رييس دانشكده كتابداري دانشگاه تهران افزود: اگر بپذيريم كه كتابداري و اطلاعرساني نيز وجود و حضورش را از نياز دايمي بشر به بازيابي اطلاعات و دانش براي پيشرفت و توسعه ميگيرد آنگاه ديگر متكي به كتابخانه به عنوان يك ساختمان و محل استقرار كتابها و ساير مدارك نيست.
وي تصريح كرد: مفهوم كتابداري و اطلاعرساني برخاسته از نياز فطري انسان به بازيابي اطلاعات است و كتابخانه چه سنتي و چه ديجيتال، بزرگترين نمود و نماد اين واقعيت انساني و بشري است.
وي گفت: نبايد كتابداري را منوط به وجود كتابخانه بدانيم و رشتهاي به حساب آوريم كه از كتابخانه و مسايل آن بحث ميكند. از اين رو اين رشته مانند هر رشته بالنده ديگر بايد به تبيين و توجيه خود از دو جنبه نظري و عملي بپردازد.
فدايي افزود: متخصص اين حوزه بايد تحليل و بازبيني ارزشهاي اطلاعاتي و دانشي و ضرورت بيچون و چرا به بازيابي آنها را براي توسعه و پيشرفت، سرلوحه برنامههاي خود قرار دهد تا زمينه فعاليت وي بيشتر شود. از سوي ديگر بايد ذهن و عمل مسوولان و تصميمگيراني كه به واقعيت و توانايي رشته كتابداري واقف نيستند تصحيح شود.
سهشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۸
نظر شما