يحيي آريا بخشايش، پژوهشگر دفتر ادبيات انقلاب حوزههنري، در آيين رونمايي از كتاب "حديث انقلاب" گفت: آنچه از ظاهر اين اثر بر ميآيد، بيانگر توجه شمس آلاحمد به بيان مسايل مختلف انقلاب به شيوه سخنراني بوده است. بهگونهاي كه 15 بخش از 26 مبحث كتاب "حديث انقلاب"، به سخنرانيها اختصاص دارند.
حجازي در ابتداي آيين رونمايي از كتاب "حديث انقلاب"، با اشاره به سخنرانيهاي شمس آلاحمد در دوران استبداد و ماندگاري آنها اظهار داشت: جلال آلاحمد، معلم اخلاق بود تا يك مبارز سياسي و از او، آثار بسياري در حوزه انقلاب فرهنگي باقي مانده است. شمس نيز به تبعيت از برادرش، بصيرت خود را در حوزه روشنفكري به دست گرفت و سخنرانيهاي وي كم از آثار جلال نيستند.
وي ادامه داد: 2 فصل از كتاب "حديث انقلاب"، دربرگيرنده مفاهيمي مانند "استقلال فرهنگي و آزادي" است. زندهياد شمس آلاحمد در سخنراني و مقالههايش، علاوه بر آزاديهاي مدنظر برخي از زمامداران دوران پهلوي مانند شاپور بختيار، به مفهوم استقلال فرهنگي و مسايل روشنفكري ديني، اشاره مبسوطي داشته است.
سپس حجتالاسلام سيد محمود دعايي، مدير موسسه اطلاعات، سخنراني خود را با بيان پيشينه آشنايياش با خاندان آلاحمد آغاز كرد و اظهار داشت: پدرم با پدر جلال و شمس آلاحمد رابطهاي معنوي داشت. پدر آلاحمدها دنياگريز بود و بركات بسياري براي مردم داشت. آيتالله طالقاني نيز از دستاوردهاي اين خاندان بوده است.
وي با اشاره به ميل به پژوهش و تحقيق در برادران آلاحمد، تصريح كرد: جلال و شمس، يك مسير داشتند و به هم پيوسته بودند. از افتخارات شمس، خدمتگذاري و شاگردي جلال بود. به طوري كه پس از رحلت برادرش، رسالت بزرگ احيا و ترويج نام جلال را بر عهده گرفت.
مدير موسسه اطلاعات در ادامه، به دورانهاي مختلف حضور جلال و شمس آلاحمد در كانونهاي مبارزاتي، اشاره و خاطرنشان كرد: روزي جلال، كتاب "غربزدگي"اش را براي تقديم، خدمت امامخميني (ره) بُرد و متوجه شد كه ايشان، اين اثر را دارند. جلال از آن به بعد، با امام(ره) ارتباط برقرار كرد.
حجتالاسلام دعايي سپس، نامه جلال آلاحمد از مكه، خطاب به امامخميني (ره) در تاريخ 31 فروردين ماه 1342 را قرائت كرد. اين نامه، شامل عذرخواهي آلاحمد از امام(ره) به خاطر عدم حضورش در تهران براي آزادي ايشان بود.
حجتالاسلام سيدمحمود دعايي در پايان سخنانش، به شرح برخي از سفرهاي شمس آلاحمد پرداخت و افزود: شمس، خود را ذوب شده در راه برادرش ميپنداشت و زنده نگه داشتن خاطره او را رسالت خود ميدانست كه تدوين كتاب "حديث انقلاب"، يكي از آثار اين امر است.
در ادامه آيين رونمايي از اين اثر، يحيي آريا بخشايش، پژوهشگر دفتر ادبيات انقلاب حوزههنري، به تبيين چيستي و چگونگي چاپ كتاب "حديث انقلاب" پرداخت و اظهار داشت: اين اثر در سال 59 در 2 مجلد با عناوين "آزادي و مرزهايش" و "استقلال فرهنگي" توسط انتشارات رواق (انتشارات شمس آلاحمد) به چاپ رسيد.
وي ادامه داد: دفتر ادبيات انقلاب حوزههنري، اين 2 مجلد را در سال 72 و توسط انتشارات سورهمهر، به چاپهاي دوم و سوم رساند و در سال جاري چاپ، چهارم آن را در يك مجلد منتشر كرد.
آريابخشايش درباره ويژگيهاي ظاهري، قالب و روش بيان بخشهاي مختلف كتاب "حديث انقلاب" گفت: آنچه از ظاهر اين اثر بر ميآيد، بيانگر توجه شمس آلاحمد به بيان مسايل مختلف انقلاب به شيوه سخنراني بوده است. بهگونهاي كه 15 بخش از 26 مبحث آن، به سخنرانيها اختصاص دارند. 3 مصاحبه و 8 مقاله، ديگر مباحث اين اثر را تشكيل دادهاند.
وي در پايان، با اشاره به مفاهيم و محتواي سخنرانيهاي و نوشتههاي شمس آلاحمد، تصريح كرد: شعار "استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" محور سخنرانيها و مقالههاي شمس آلاحمد در كتاب "حديث انقلاب"اند.
در پايان اين مراسم، كتاب "حديث انقلاب" با حضور فرزندان زندهياد شمس آلاحمد رونمايي شد.
نظر شما