«روزنوشتهاي يك رزمنده» به قلم ارنستو چه گوارا در كوبا منتشر شد._
اين خاطرات كه تا پيش از اين منتشر نشده بود، و چه گوارا آنها را در جريان مبارزه براي به قدرت رساندن فيدل كاسترو تا سال 1959
مي نوشت، در كوبا منتشر شده است.
«روزنوشتهاي يك رزمنده» بيان كننده تجربيات چه گوارا پس از ورود او به كوبا در تاريخ 2 دسامبر 1956 تا دقيقا پيش از پيروزي در اول ژانويه 1959 است. آليدا مارچ بيوه چه گوارا مي گويد هدف از انتشار اين خاطرات «نشان دادن كار او، افكار او، زندگي او است تا مردم كوبا و همه جهان بدانند او به چيزي آسيب نرسانده است».
اين كتاب كه ديروز (سه شنبه) در هاوانا رونمايي شده، در هشتادو سومين سالگرد تولد اين انقلابي آرژانتيني منتشر شده است. در اين كتاب مستنداتي از 3 سال جنگ چريكي ارايه شده كه روشنگر احساسات گوارا از كوبا، فرهنگ آن، هويت و مسايل سياسي آن است.
ناشران كتاب مي گويند گوارا كه به عنوان يك دكتر فعاليت ميكرد، دست خط بسيار وحشتناكي داشت و همين وقت زيادي از آنها گرفت تا بتوانند درست مطالب را بخوانند. اين كتاب توسط مركز مطالعات چه گوارا كه توسط بيوه او اداره ميشود، ويرايش شده و انتشارات استراليايي اوشن پرس/ اوشن سور اين كتاب را به بازار فرستاده است.
در جريان مبارزه در كوههاي سيرامانسترا، گوارا نخستين عضو گروهي بود كه به وسيله كاسترو به رده بالاي جنگاوري گمارده شد و پس از سقوط باتيستا ، او در مقام وزير صنايع در بانك مركزي به كار مشغول شد.
در سال 1965، او كوبا را ترك كرد تا با حدود 100 سرباز شروع به انقلاب در جايي بكند كه اكنون كنگو است و آن زمان زير سلطه بلژيك بود. اما او در اين مبارزه شكست خورد و به كوبا بازگشت تا تدارك حمله به بوليوي را فراهم كند. اما او در سال 1967 در بوليوي دستگير و كشته شد.
چه گوارا ديگر نوشته هايي هم دارد كه در گذشته منتشر و با استقبال روبه رو شده است. او يك كتاب در سال 1960 درباره جنگ چريكي نوشت و در كتابي ديگر به مبارزات سيرامانسترا پرداخت كه با عنوان «بخشهاي جنگ انقلابي كوبا» در سال 1963 منتشر شد.
خاطرات روزنوشت جنگ چريكي شكست حورده او در بوليوي وقتي در سال 1968 منتشر شد فروش خوبي داشت و بارها به دست چاپ سپرده شد. «خاطرات موتوسيكلت» نيز خاطرات جادهاي او در كشورهاي آمريكاي لاتين و مربوط به زماني است كه او فقط 23 سال داشت. اين كتاب با اقتباس سينمايي كه از آن شد با اقبال زيادي روبه رو شد.
نظر شما