جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۰
مرجعي براي امدادگران محيط‌هاي آبي

چاپ نخست کتاب «نجات و ايمني در محيط‌هاي آبي» نوشته «دنيس ك. گراور» با ترجمه دكتر محمد مهدوي از سوي موسسه آموزش عالي علمي ‌ـ كاربردي هلال ايران منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، نويسنده كتاب در اين اثر، به عنوان يك قهرمان شيرجه، داستان‌هاي شخصي خودش را درباره امداد محيط‌هاي آبي بيان مي‌كند. اين اثر با هدف آشنا كردن مردم، امدادگران و... با مخاطرات محيط‌هاي آبي تهيه شده است. 

بر اساس مطالب كتاب، يكي از هدف‌هاي نستين نوشتن اين كتاب، آشنا كردن مردم و امدادگران حرفه‌اي با آخرين روش‌هاي امداد، كمك‌هاي اوليه و روش‌هاي پزشكي‌اند كه كارايي آنها به اثبات رسيده است. از ديگر اهداف عمده تهيه اين كتاب، تشخيص علل، صدمات جسماني و به حداقل رساندن حوادث از راه پيشگيري است.

«دنيس ك. گراور» در بخشي از پيشگفتار كتاب حاضر مي‌نويسد: «در اين كتاب از اصطلاح "صدمات مرتبط با آب" استفاده كرده‌ام. واژه injury را "صدمه يا خسارت طولاني مدت به ويژه به بخشي از بدن" تعريف كرده‌اند. پاره‌اي از مشكلات ايجاد شده ناشي از غرق شدن مي‌تواند در گروه امراض طبقه‌بندي ‌شوند. كه در فرهنگ واژگان، مرض به عنوان "ناراحتي جسمي و يا رواني" تعريف مي‌شود.
براي سادگي در اين كتاب، بيماري را مانند تب شديد، يك صدمه در نظر مي‌گيريم. بديهي است كه يك تب شديد و يا ساير امراض مي‌توانند به بخشي از بدن صدمه وارد سازند.
به عنوان يك نجات غريق در غواصي، در مدت 35 سال و به عنوان يك مامور در بخش مراقبت‌هاي پزشكي در سازمان آتش‌نشاني، شاهد بسياري از وقايع اضطراري بوده‌ام ولي فوريت‌هاي مربوط به آب با توجه به جنبه‌هاي محيطي آن اموري استثنائي هستند.
آتش نشان‌ها و ساير حرفه‌اي‌ها بايستي دوره‌هاي ويژه‌اي را بگذرانند تا قابليت‌هاي امداد را در محيط آبي پيدا كنند. حتي نجات غريق‌هاي استخرها نيز بايد آموزش‌هاي اضافي براي نجات در اقيانوس‌ها، درياچه‌ها و رودخانه‌ها و ساير محيط‌هاي آبي روباز را بگذرانند. اين كتاب اطلاعات ارزشمندي درباره نجات در محيط‌هاي آبي براي هر شخصي ارائه مي‌دهد. شما چه يك قايقران ساده و چه يك شناگر و يا يك عضو از تيم نجات باشيد مي‌توانيد از اطلاعات اين كتاب كه طي ساليان متمادي تجربه و عمل بدست آمده‌اند استفاده كنيد.»

اين كتاب در چهار فصل تنظيم شده است. فصل نخست آن به فوريت‌هاي غرق مربوط به آب اختصاص دارد. فصل دوم كتاب، ملاحظات فيزيولوژيكي مربوط به فوريت‌هاي مربوط به آب نظير تغيير دماي بدن و صدمات مربوط به سر و نخاع را بيان مي‌كند. در فصل سوم، صدمات ويژه‌اي كه هنگام شنا يا غواصي پيش مي‌آيند، مورد بحث قرار مي‌گيرند و در فصل چهارم، اطلاعات مربوط به كمك‌هاي اوليه، خارج ساختن حادثه ديده از محل، طرح عمليات براي فوريت‌ها و جنبه‌هاي قانوني بيان شده‌اند.

اين كتاب مي‌تواند به عنوان مرجعي براي امدادگران يا به عنوان دروسي منفرد و منبعي براي اقدامات پيشگيرانه و فوريتي مورد استفاده قرار گيرد.

چاپ نخست کتاب «نجات و ايمني در محيط‌هاي آبي» در شمارگان 3000 نسخه، 315 صفحه و بهاي 70000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط