با وجود اینکه بچه ها کتاب ها را دوست دارند و از شنیدن و حتی دیدن عکس ها یا ورق زدن آن لذت می برند اما برخی کتاب ها برای بچه ها جذابیت کمی دارند یا اصلا جذاب نیستند._
يك- بچه ها به کتاب های طولانی علاقه ای ندارند: چون دامنه صبر بچه ها بسیار محدود است آنها دوست دارند از هر چیزی خیلی سریع نتیجه بگیرند. وقتی کتابی طولانی می شود بچه ها تحمل شنیدنشان کم می شود و امکان دارد که کتاب را حتی در اوج داستان رها کنند.
2- شخصیت های داستان بچه ها باید محدود باشد: وقتی شخصیت های کتاب کودکی از سه نفر بیشتر باشد بچه ها این قدرت را ندارند که بین آنها رابطه برقرار کنند. به همین دلیل خسته شده و از نظر آنها این کتاب بسیار خسته کننده است.
3- کتاب بچه ها باید به زبان آنها باشد: برای نوشتن کتاب کودکان باید این نکته مهم را مد نظر قرار داد که بچه ها علاقه ای به شنیدن کلمات مشکل و سخت را ندارند و اگر حتی در صفحه اول کتابی متوجه مفهوم دو کلمه نشوند آن کتاب را حتما رها می کنند.
4- کتاب بچه ها باید در چارچوب فهم آنها باشد: استفاد از شخصیت ها و فضاهای افسانه ای یا شخصیت هایی که بچه ها از آنها هیچ زمینه ذهنی ندارند نه تنها هیچ جذابیتی برای کودکان ایجاد نمی کند بلکه آنها را نسبت به آن کتاب زده می کند.
5- کتاب کودکان باید پیام غیر مستقیم داشته باشد:بچه ها از کتاب هایی که به طور مستقیم در آن به بچه ها امر و نهی شده بیزارند. آنها دوست دارند از کتاب بیاموزند اما این آموختن باید به طور غیر مستقیم و در قالب شخصیت های دوست داشتنی بچه ها باشد.
6- در رنگ آمیزی کتاب کودکان باید از رنگ های شاد استفاده کرد: کودکان رنگ های شاد را دوست دارند و از رنگ های تیره خوششان نمی آید. کودکان ابتدا رنگ ها را می بینند و بعد نسبت به کتاب قضاوت می کنند یک کتاب هر چه قدر هم جذاب باشد اگر در آن از رنگ های خام و کدر استفاده شده باشد بچه ها اصلا آن کتاب را دوست ندارند.
در برخی از کشورها به کودکان و ذهن و ادراک آنها بسیار اهمیت می دهند چراکه معتقدند آینده کشورشان در گرو روحیه ، هوش و ادراک بچه هاست. در این کشورها هر کسی اجازه انتشار کتاب کودکان را ندارد بلکه کتاب کودکان با مشاوره و پس از بررسی های بسیار و با در نظر گرفتن نکاتی مهم چاپ شده و در اختیار کودکان قرار می گیرد.
منبع: کیر ریدر،نویسنده: الیزابت استار،مترجم:مرجان آقبلاغی
نظر شما