نويسنده كتاب «سنجش عقلاني نظامهاي توحيدي» با اشاره به اتمام تاليف اين اثر، توصيف بيطرفانه پيشينه و سير تكاملي نظامهاي توحيدي تشيع، سلفگرايي و وهابيت را رسالت اصلي اين اثر دانست و گفت: مخاطبان نسل جوان اين اثر با تعديل برخي از انديشهها با معياريهايي براي آشنايي با تفكرات افراطي و انحرافي آشنا ميشوند./
وي با اشاره به شباهتهاي اندك اين نوشتار به تاليفات قبلي اين حوزه، اظهار داشت: اين كتاب محتويات جديدي دارد و پيشينه و سير تكاملي اين نظامهاي فكري ديني را بيطرفانه بررسي ميكند.
اين پژوهشگر حوزه فقه و حقوق، با بيان اين كه مخاطبان با مطالعه اين اثر به نوعي بينش منطقي دست خواهند يافت، تصريح كرد: امكان دارد برخي از مخاطبان نسل جوان متفكر در وادي تبرك، دعا و طلب حاجت از اولياي خداوند دچار ترديد و تزلزل شده باشند. آنها با مطالعه اين كتاب به نوعي ديدگاه منطقي درباره بسياري از رفتارهاي مذهبي، اماكن متبركه و ... دست خواهند يافت و بسياري از كارها و رفتارهايي كه در نظر آنها توجيهناپذيرند يا در آن ترديدي دارند، تاحدي تعديل خواهد شد. ضمن آن كه اين اثر شاخصههايي براي شناخت ديدگاههاي افراطي و انحرافي را در اختيار آنان قرار ميهد.
قاضي ديوان عدالت كشور، بررسي مسايل روز اجتماعي و ايجاد فرهنگسازي از طريق تاليفات و تغيير ديدگاههاي جامعه را از رويكردهاي پژوهشي خود ياد كرد و بيان داشت: پيشبيني ميشود واحد كلام پژوهشگاه علوم و معارف اسلامي اين كتاب را در حجمي حدود 800 صفحه به چاپ رساند.
نظر شما