محقق و نويسنده سياسي، نگارش كتاب «امنيت اجتماعيشده از ديدگاه اسلام» را به پايان رساند. او ميكوشد با تكيه بر اصول اسلامي، موضوع امنيت را نسبت به لايهها و قواعد اجتماعي تبيين كند._ -
وي بررسي امنيت با رويكرد اجتماعي، دريافت معنا، لوازم و محتويات آن را موضوع اصلي اين اثر دانست و گفت: بررسي ديدگاههاي غربي و نقد و بررسي آنها در پروژههاي قبلي اين مجموعه انجام شده است، در اين جلد، مبادي و اصول اسلامي در بحث امنيت اجتماعي را ارزيابي كردهام.
معاون پژوهشي دانشكده معارف اسلامي و علوم سياسي دانشگاه امام صادق(ع)، تصريح كرد: در بررسي مفهوم «امنيت اجتماعي» با دو بُعد مختلف مواجهيم؛ نخست بعدي از امنيت اجتماعي كه مباحث تامين اجتماعي را شامل ميشود و بعد بعدي امنيت اجتماعيشده است كه معناي آن پذيرش وجود خاستگاههاي اجتماعي براي امنيت است.
دكتر افتخاري در تعريف بُعد دوم عنوان داشت: اين بُعد يعني بازتعريف امنيت در قالب اصول، ساختارها و كنشهاي اجتماعي جوامع. در حقيقت بر اين مبنا امنيت را نسبت به لايههاي اجتماعي و قواعد اجتماعي فهم و درك ميكنيم. در اين بُعد، مفاهيم و زمينههاي تخصصي مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند.
وي استفاده از منابع اسلامي و قرآن كريم را رويكرد پژوهشي خود عنوان كرد و گفت: «چگونه بايد امنيت در ساختار اجتماعي جامعه اسلامي فهم شود؟» پرسش اصلي اين پژوهش را ميسازد.
نويسنده كتاب «رويكرد ديني در تهاجم فرهنگي» با اشاره به اين كه نگارش اين اثر را به پايان رسانده است، روش تفسير قرآني را روش تحقيق خود ياد كرد و يادآور شد: قرار است كتاب «امنيت اجتماعيشده از ديدگاه اسلام» در حجمي بالغ بر 400 صفحه تا پايان سال جاري منتشر شود.
نظر شما