كتاب «سرمايه اجتماعي و امنيت انتظامي» اثر «غلامرضا غفاري» سرمايه اجتماعي را به مثابه عامل حفظ وفاق و انسجام جوامع به ميداند كه موجبات برخورداري از نظم اجتماعي پويا را تقويت ميكند. اين اثر در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه خواهد شد.\
وي افزود: تغييرات فزايندهاي كه به طور پيوسته در ابعاد مختلف اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و ... در جوامع اتفاق ميافتند، زندگي انسانها را دستخوش دگرگوني كردهاند.
غفاري ادامه داد: نهادهاي مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كه براي ايجاد امنيت و نظم اجتماعي فعاليت دارند براي پاسخگويي به نيازهاي جامعه تشكيل شدهاند. سازمان پليس نمونهاي از آنهاست. امروزه سازمان پليس اگرچه به عنوان يك سازمان حكومتي شناخته ميشود، اما نميتوان ارتباط و در هم تنيدگي آن را با نهادهاي اجتماعي، فرهنگي و ... ناديده گرفت.
غفاري اظهار داشت: در اين كتاب سازمان پليس از ديدگاه تحليل عامليت و خادميت و سيستمي مورد بررسي قرار گرفته، سپس به سابقه طرح مفهوم سرمايه اجتماعي در ادبيات علوم اجتماعي و فضاي مفهومي سازه سرمايه اجتماعي توجه شده است و اشكال مختلف سرمايه اجتماعي با تاكيد بر سرمايه اجتماعي درون گروهي، سرمايه اجتماعي بين گروهي و نيز ارتباطي، مشخص شدهاند.
وي تصريح كرد: در بخشي از اين كتاب كه به ابعاد نظري و مفهومي سرمايه اجتماعي اختصاص دارد، مشخص ميشود كه سرمايه اجتماعي بنا بر ويژگي ميانرشتهاي و چند بعدي بودن، داراي تعاريف، اشكال و تحليلهاي متفاوتي است.
غفاري بيان داشت: در بخش «كاركردهاي امنيتي و انتظامي» سرمايه اجتماعي را با تأكيد بر كاركردهايي كه معطوف به مساله نظم و امنيت اجتماعي است، بررسي كردهام كه به نقش متناقض سرمايه اجتماعي بر امنيت و نظم اجتماعي اشاره دارد.
وي افزود: اين كتاب در 10 فصل گردآوري شده و به موضوعاتي نظير «پيوند بين سرمايه اجتماعي و امنيت اجتماعي و انتظامي»، «روششناسي سنجش سرمايه اجتماعي»، «بوميسازي سرمايه اجتماعي در ايران»، «دستگاه مفهومي، نظري و سنجش سرمايه اجتماعي انتظامي»، و ... ميپردازد.
غفاري در پايان گفت: چاپ كتاب «سرمايه اجتماعي و امنيت ملي» را به انتشارات جامعهشناسان سپردهام. پيشبيني ميشود اين اثر براي ارايه در بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب تهران آماده شود.
نظر شما