اسحاق صلاحی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: تردیدی در کمبود سرانه مطالعه جامعه نیست، این امر از میزان کتابخوانی افراد در مکانهای عمومی چون اتوبوس، مترو، پارکها و ... پيداست.
وي يادآور شد: باید بررسی شود که چه میزان از اوقات فراغت افراد صرف مطالعه کتاب در حوزه رمان، داستان یا متون تاریخی میشود یا اينكه عموم مردم پیش از خواب 10 دقیقه تا نیم ساعت مطالعه میکنند يا نه.
صلاحی، درباره نقش و وظیفه کتابخانه ملی ایران برای ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه گفت: کتابخانه ملی میتواند سازمانهای دیگر را در ترویج فرهنگ مطالعه ترغیب کند. این سازمان برای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری و ابلاغیه دولت، کمیتهای تشکیل داده و در آن راهکارهای مناسب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی جامعه را در قالب مصوبات و سیاستهای مشخص دنبال خواهد کرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: براساس سیاستهای این کمیته، دسترسي به کتابخانههای عمومی، دانشگاهی و خصوصی تسهيل ميشود و كتابخانهها در زمان بیشتري از شبانهروز به دانشجویان و عموم مردم خدمترساني خواهند كرد.
وی یکی از مشکلات مراجعان کتابخانههای عمومی را در دسترس نبودن منابع نادر و کهن برشمرد و گفت: البته این امکان به دلیل حفاظت از این نوع منابع ممنوع میشود، اما میتوان با الکترونیکي کردن منابع، دسترسی به نسخ خطی و کتب فراهم کرد.
صلاحی با تاکید بر اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، الکترونیکي کردن نسخ و متون ارزشمند را آغاز کرده، توضیح داد: امیدواریم تا انتهای سال جاری تمام کتابهای مخازن، فهرستنویسی شده و آنچه منع قانونی یا مشکل مالکیت معنوی ندارد در وبگاه سازمان قرار گیرد.
وی ادامه داد: از اهالي قلم خواستارم که اجازه دهند کتابهايشان پس از چند بار تجدیدچاپ به صورت الکترونیک در اختیار محققان، پژوهشگران و نسل جوان قرار گیرند. متاسفانه مشکلات زيادي برای تامین منابع پژوهشی و تحقیقی دانشجویان وجود دارد، درحالي كه نسل جوان میتوانند بدون مراجعه حضوری از منابع کتابخانهها به صورت آنلاين استفاده کنند.
صلاحی با تاکید بر اینکه تفکر استفاده حضوری از کتابخانهها باید تغيير كند، توضیح داد: این دیدگاه که هرچه کتابخانه ملی و پارکینگهايش شلوغتر و سالنهای مطالعه متراکمتر باشد، نشان از رونق بیشتر کتابخوانی است، تفکر اشتباهی است. این تراكم میتواند هزاران بار بیشتر در وبگاه سازمان اتفاق بیافتد.
صلاحی ادامه داد: با توجه به اينكه تاکنون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هیچ استراتژی خاصی نداشته، بخشي در سازمان برای تعیین استراتژیهاي كلان راهاندازي شده كه ازاين پس برنامههاي عملياتي را تدوين خواهد كرد.
شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۹
نظر شما