مدير پروژه موسوعه شيخ بهايي از انتشار مجموعه 20 جلدي به مناسبت چهارصدمين سال درگذشت اين انديشمند خبر داد و گفت: اين اثر تا اواسط سال آينده براي ارايه در كنگره شيخ بهايي توليد و آماده چاپ ميشود.*
اين عضو هيات مديره انجمن فهرستنگاران نسخ خطي متذكر شد: شيخ بهايي از علماي ذوفنون شيعه است كه تنوع و موجزنويسي از جمله ويژگيهاي بارز آثار او به شمار ميآيند و همين امر موجب شده است بسياري از تاليفات وي در شمار كتابهاي درسي درآيند. از اين ميان ميتوان «صمديه» در علم نحو(دستور زبان عربي) و «زبدةالاصول» در علم اصول فقه را عنوان كرد.
مدير پروژه موسوعه شيخ بهايي با اشاره به اين كه شيخ بهايي سال 1030 هجري قمري دار فاني را وداع گفت، بيان كرد: در تكميل اين پروژه عظيم علاوه بر عده فراواني از محققان تصحيح متون و نسخ خطي، متخصصان رياضيات و نجوم قديم نيز همكاري دارند.
صادقي با اشاره به اين كه برخي از آثار اين موسوعه پيش از اين به صورت پراكنده يا به صورت نسخههايي كه ايرادهايي در آنها ديده ميشد، منتشر شدهاند، گفت: در اين موسوعه علاوه بر نسخه تصحيح شده آثار قبلي، برخي از تاليفات شيخ بهايي كه تعدادي نيز به خط اويند، منتشر خواهند شد.
«بهاءالدین محمدبن حسین عاملی» معروف به شیخ بهايی، دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری بود که در دانشهای فلسفه، منطق، هیات و ریاضیات تبحر داشت. حدود ۹۵ کتاب و رساله از او در زمينه سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی و هنر و فیزیک بر جای ماندهاند.
بهاءالدین عاملی در علومی که در آن زمان مرسوم بود، بهویژه در اخبار و احادیث، تفسیر، اصول فقه و ریاضیات تالیفات بسیاري داشت كه از آن ميان ميتوان جامع عباسی، الزبده فی الاصول، اربعین، مثنوی سوانح الحجاز (نان و حلوا) و کشکول را نام برد.
نظر شما