سه‌شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۴
نويسنده كودك و نوجوان به فرانكفورت نرسيد

سفارت آلمان به جمعي از نويسندگان ايراني كتاب‌هاي كودك و نوجوان كه قصد شركت در پنجاه و نهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب فرانكفورت را داشته‌اند، اجازه‌ سفر به اين كشور را نداد. حسن احمدي، نويسنده‌ كتاب‌هاي كودك و نوجوان اين اقدام آلمان را مصداق بارز گردن‌كشي و كلاهبرداري عنوان كرد./

«حسن احمدي» در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اعلام خبر صادر نشدن ويزاي سفر به كشور آلمان، در‌باره انگيزه اين سفر توضيح داد: دو ماه پيش عده‌اي از دوستان نويسنده با من تماس گرفتند و موضوع شركت در نمايشگاه كتاب فرانكفورت را مطرح كردند. دعوت‌نامه‌هايي نيز از سوي برگزاركنندگان اين نمايشگاه براي من و ساير نويسندگان ارسال شدند. گروه برگزاركننده نمايشگاه از حضور نويسندگان ايراني به خوبي استقبال كرد و اين اقدام فرهنگي را مورد تقدير قرار داد.

اين نويسنده‌ كتاب‌هاي كودك و نوجوان در ادامه افزود: با همراه داشتن مدارك مورد نياز، براي مصاحبه به سفارت آلمان مراجعه كرديم. مصاحبه به خوبي برگزار و اعلام پاسخ به روز گذشته (18 مهر) موكول شد. در حالي‌كه قرار بود امروز (19 مهر) ساعت 8 صبح به مقصد كشور آلمان پرواز كنيم. روز گذشته سفارت اعلام كرد كه به ما ويزا نخواهد داد؛ اما دلايل قابل قبولي براي اين كار ارايه نداد.

وي درباره دلايل سفارت آلمان براي صادر نشدن ويزا گفت: دليل نخست سفارت «عدم توجيه اقامت در كشور آلمان» بود كه كاملاً بي‌معناست. چرا كه دعوت‌نامه‌هاي برگزاركنندگان نمايشگاه كتاب فرانكفورت و اقدامات آژانس ادبي حوا براي فراهم آوردن شرايط حضور نويسندگان دليل كافي براي اقامت كوتاه مدت ما در اين كشور را فراهم مي‌كرد. نويسندگان ايراني براي تفريح يا خوش‌گذراني به آلمان نمي‌رفتند بلكه قصد داشتند در رويدادي فرهنگي شركت كنند.

احمدي، دليل ديگر سفارت آلمان براي ويزا ندادن به نويسندگان ايراني را نيز اين‌گونه تشريح كرد: «عدم ارايه مدارك كافي» دليل ديگري بود كه در توجيه اين اقدام سفارت آلمان به ما گفته شد. در حالي‌كه ما يك به يك مدارك خواسته شده را اريه داديم. در روز مصاحبه نيز پرونده ما مورد بررسي قرار گرفت و وجود نقصي در آن به ما اعلام نشد. تنها دو نسخه كپي از يكي از مدارك در پرونده وجود نداشت كه آن را نيز تهيه كرديم و همان روز به پرونده افزوديم.

نويسنده كتاب «آيينه سرخ» درباره برنامه‌هايي كه درنظر داشت در مدت حضورش در نمايشگاه بين‌المللي كتاب فرانكفورت انجام دهد، گفت: پس از اعلام حضور ما در اين نمايشگاه، ايميل‌هاي زيادي از طرف غرفه‌ها و نويسندگان كشورهاي مختلف دريافت داشتم كه از من به عنوان يك نويسنده ايراني و فعال فرهنگي دعوت مي‌كردند در روزهاي مشخصي از نمايشگاه در غرفه آنان حضور يابم. برنامه‌هايي نيز براي شركت در نشست‌هاي گوناگون فرهنگي و ادبي پيش‌بيني شده بود.

وي اين اقدام كشور آلمان را نشانه‌ آشكار گردن‌كشي و كلاهبرداري اين كشور مدعي فرهنگ و تمدن عنوان كرد و افزود: توجيهات سفارت براي صدور نشدن ويزا اصلاً منطقي و قابل پذيرش نبودند و من فكر مي‌كنم سفير آلمان شخصاً بايد درباره‌ دلايل اين بي‌احترامي توضيح دهد. علاوه بر آن، هزينه‌هايي مادي زيادي چون مبالغي كه براي مصاحبه از سوي سفارت دريافت شد، هزينه خريد بليت و ذخيره جا در هتل كه بخشي از آن به نويسندگان و بخش ديگر به آژانس ادبي حوا تحميل شد، از آن جمله‌اند. گذشته از اين ضررهاي مالي، زمان زيادي نيز براي پيگيري كارهاي مربوط به سفر صرف و به هدر رفت. 

پيگيري‌هاي ايبنا حاكي از آن است كه تعداد ديگري از نويسندگان ايراني نيز از اين سفر فرهنگي جا مانده‌اند كه دليل اصلي آن نيز  صدور ويزا توسط سفارتخانه آلمان به دلايل واهي بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها