به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي انجمن ادبی عبيد، معرفي و بررسي كتابهاي منتشر شده در قلمرو قزوينشناسي از جمله نشستهاي فرهنگي ـ پژوهشي هفتمين نمايشگاه سراسري كتاب قزوين بود كه پنجشنبه 21 مهر به كوشش مركز هنرهاي ادبي عبيد برگزار شد.
شخصيتهاي فرهنگي و مشاهير قزوين
ششمين و آخرين برنامه مرکز هنرهاي ادبي عبيد در نمايشگاه قزوين با اجراي محمدعلي حضرتي انجام شد. در ابتداي برنامه مهدي نورمحمدي نويسنده و پژوهشگر کتاب «مشاهير قزوين» نظر خود را درباره وضعيت فرهنگي استان و کشور و همچنين ميزان آشنايي مردم با شخصيتهاي فرهنگي و مشاهير بيان کرد و درباره کتاب گفت: برخلاف وسعت جغرافيايي کم استان قزوين مشاهير متعددي از اين ديار به پاخاستهاند و اين وظيفه ماست که براي شناساندن اين بزرگان به مردم تلاش کنيم.
وي افزود: اين اثر کتاب جامعي است براي آنها که ميخواهند اطلاعات اجمالي از مشاهير قزوين به دست بياورند و سعي شده نسبت به آثار گذشته کاملتر باشد. يکي از ويژگيهاي اين کتاب وجود اسنادي است که از زواياي پنهاني زندگي بزرگان به دست آمده است. براي نگارش زندگي نامهها نه تنها از اسناد بلکه از صحبتهاي بزرگان ديگر نيز استفاده شده است و در نگارش تمام تلاشم بر اين بوده که انسجام کلي کار حفظ شود.
نورمحمدي افزود: مشاهير معرفي شده در اين کتاب را ميتوان به سه دسته تقسيم کرد، شخصيتهايي که شهرت جهاني دارند همچون عبيد زاکاني، حمدالله مستوفي و ميرعماد؛ شخصيتهايي که شهرت ملي دارند مانند دهخدا، عارف، محمد قزويني، علامه رفيعي، اشرفالدين حسيني نسيم شمال و شهيد ثالث؛ چهرههايي که وجهه شهرتشان استاني و منطقهاي است مانند مرحوم مستبصر، گلريز، فرنيا، بحرالعلوم.
وي در پايان اضافه کرد: چاپ سوم اين کتاب تفاوتهايي نسبت به دو چاپ قبلي دارد، در اين نسخه از منابع اطلاعاتي و عکسهاي بيشتري استفاده و نيز بعد ويرايشي کار تقويت و اشتباهاتي که به علت شتابزدگي در دو چاپ قبلي بوده تصحيح شده است.
آيينها و باورهاي امامزادههاي رودبار الموت غربي
در ادامه فرشته بهرامي پژوهشگر و نويسنده کتاب «نظرکرده» با نام فرعي «آيينها و باورهاي امامزادههاي رودبار الموت غربي» به همراه مقدمهاي از استاد عبدالرحمن عمادي در باب معرفي و بررسي کتاب با حضرتي به گفتوگو نشست.
نويسنده کتاب «نظرکرده» به زادگاهش پرداخت و درباره حدود آن منطقه، همسايگان، طبيعت بکر و آداب و رسوم مردم آن سخن گفت و پس از آن درباره کتاب عنوان كرد: من براي پژوهش درباره امامزادهها و زيارتگاههايي که نامشان در اين کتاب آمده است تلاش بسياري کردهام و در اين وادي ذهن و نگاه افراد بومي آن منطقه برايم اولويت داشت.
وي افزود: در نگارش کتاب نيز ابتدا با يک نگاه عام، کلي و ديدي باز شروع و سپس روي يک نقطه خاص دقيق شده و نگاهم را فقط به آنجا محدود کردم.
«سيماي نمايندگان قزوين» از مشروطيت تا انقلاب اسلامي
«سيماي نمايندگان قزوين» از مشروطيت تا انقلاب اسلامي، نوشته علي يعقوبي آخرين کتابي بود که در حوزه قزوينشناسي مورد نقد و بررسي قرار گرفت. علي يعقوبي نويسنده درباره تعداد نمايندگان استان قزوين، تَعدد دورهها و زمان هر دوره حضور آنها در مجلس شوراي ملي، ميانگين سني، تحصيلات، وضعيت شغلي و به طور کلي جدول مشخصات نمايندگان در انتهاي کتاب و همچنين چيدمان آنها توسط حکومت وقت سخن گفت و افزود: تمام تلاشم را به کار بردهام که مطالب اين کتاب به دور از نظرات شخصي باشد.
هفتمين نمايشگاه كتاب قزوين و صد و نود و سومين نمايشگاه استاني كتاب از 16 تا 22 مهرماه در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي اين شهر برگزار شد.
شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۶
نظر شما