به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، در آغاز مراسم، عباس سجادی كه اجرای برنامه را برعهده داشت، با اشاره به یادمان مرحوم استاد ابوتراب جلی، شاعر طنزپرداز، شعر «اصلاح سر» او را خواند: «بهر اصلاح صورت و سر خویش/ رفتـه بودم دكان سلمانی/ چشم بـد دور، دكّهای دیـدم/ از سیاهی چو شام ظلمانی/ سقف دكّان به حال افتادن/ در و دیـوار، رو به ویرانی/عكسها بود هر سو آویزان/ همه در حال نیمه پنهانی/ یك طرف عكس مجلس مختار/ یك طرف عكس مسلم وهانی ... »
محمد علی علومی، پژوهشگر و نویسنده، در این جلسه با تاكید بر این كه دفتر طنز حوزه هنری در دهه گذشته درباره فرهنگ و هنر كشور كارهای ارزشمندی انجام داده است، گفت: حركت خوبی كه صورت گرفته یادمان ابوتراب جلی است، از ویژگیهای مهم ابوتراب جلی در شعرهایش می توان به كلام سهل و ممتنع او اشاره كرد، چرا كه وقتی آثار جلی را می خوانیم تصور می كنیم با زبان مردم كوچه و بازار مواجه هستیم و در عین حال میبینیم كه اشعار او دارای صناعت ادبی نیز هستند.
او ادامه داد: از دیگر ویژگیهای ابوتراب جلی، رجوع به فرهنگ مردم و آداب و رسوم و باورهای مردم در اشعارش است و بخش دیگر به كار بردن اصطلاحات فرهنگی مردم است و استادی میخواهد كه فرهنگ مردم وارد اثری شود و آن اثر دچار چالش نشود.
علومی با تاكید بر تسلط ابوتراب جلی به متون مختلف، گفت: او حتی بر اصول تفسیری تسلط داشته است و همچنین به هیچ وجه از اتفاقات اجتماعی زمان خودش غافل نبود.
آمدهام در آشوب لهجهها و صداقت خندهها گم بشوم
اكبر اكسیر، شاعر، ترانه سرا و طنز پرداز، در سخنانی پر احساس با بیان این كه شركتكنندگان در برنامه به پاس یک عمر سپاس از طنز پردازانی كه معصومانه زیستهاند، آمدهاند، گفت: طنزپردازان برای عزت بر باد رفته و معصومیت از دسترفته انسان زحمت كشیدهاند.
او ادامه داد: امشب آشوبی از لهجهها را در جشنواره طنز مكتوب میبینم و آمدهام در آشوب لهجهها و صداقت خندهها گم بشوم؛ امشب ایران را در اینجا جمع كردهایم تا بگوییم ما سازندگان لبخند و جامعه هستیم.
اكسیر با تاكید بر این كه جامعهای شاد و پر انرژی و فعال داریم، یادآوری كرد: متاسفانه صدا و سیمای كشورمان ظرفیت پخش شادی مردم را ندارد.
نمایش گروه كاكتوس
همچنین در این برنامه، گروه كاكتوس نمایش طنزی با عنوان «مگه چه اتفاقی افتاده، روح و روانتون كه مورد تحریم قرار نگرفته ...»، به نویسندگی و كارگردانی رحیم بهبودیفر و بازی علیرضا ناصحی، افشین بهبودیفر و رضا مرادینژاد روی صحنه برد.
طنز نویسان مسائلی را كه باید گفته میشد، گفتهاند
محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری، نیز از عوامل اجرایی جشنواره طنز مكتوب تشكر و تقدیر كرد و گفت: طنز نویسان مسائلی را كه باید گفته میشد گفتهاند و مسائلی را كه باید رعایت میشد، نیز رعایت كردهاند.
مومنی تصریح كرد: میشود با رعایت خط قرمزها در كشورمان طنز خوبی داشته باشیم و آنچه باید گفته شود، باید گفت.
محسن مومنی گفت: نمایش رحیم بهبودیفر و گروه كاكتوس من را به یاد فیلم «یه حبه قند»ِ رضا میركریمی انداخت و از كسانی كه هنوز قصد دارند از لحظات خوب زندگی لذت ببرند، میخواهم این فیلم را ببینند.
«بهترین مجسمه دنیا» به كارگردانی حبیب احمد زاده
در پایان مراسم، فیلم مستند داستانی طنز «بهترین مجسمه دنیا»، به كارگردانی «حبیب احمد زاده»، برای حاضران و شركتكنندگان در جشنواره طنز مكتوب به نمایش گذاشته شد. همچنین در این برنامه تعدادی از برگزیدگان، اشعار و نوشتههای طنز خود و مقالاتشان را خواندند.
برگزیدگان طناز معرفی شدند
در آیین اختتامیه ششمین جشنواره طنز مكتوب، برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند:
در بخش مقاله این جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ پنج میلیون ریال، به خاطر اثر «طنز در خاطره نویسی دفاع مقدس»، به عبدالرضا قیصری از استان فارس اهدا شد.
هیات داوران در این بخش لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال، جایزه سوم را به طور مشترک به مجتبی احمدی از استان كرمان به خاطر اثر «طنز در شعر معاصر كرمان» و فاطمه تسلیم جهرمی از استان فارس به دلیل اثر «آمیزش احساسات ناهمگون و متضاد در طنز و مطایبه فارسی» اهدا كردند.
لوح تقدیر و مبلغ هجده میلیون ریال، جایزه دوم نیز به خاطر اثر «نوع، سبك، ساخت و شكل كاریكلماتور»، به مهدی فرجالهی از تهران و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ بیست و سه میلیون ریال جایزه اول به خاطر اثر «سنخ شناسی نوش و نیشهای قرآنی»، به دكتر ابوالفضل حری از استان مركزی اهدا شد. همچنین در این بخش، تقدیر ویژه، لوح تقدیر و مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ریال به خاطر اثر «بودن در عین نبودن»، به سید عمادالدین قرشی از سمنان اهدا شد.
در بخش موضوع ویژه تحریم، هیات داوران هیچ یک از آثار دریافت شده را حائز دریافت جایزه نخست تشخیص نداد.
محمدحسین جعفریان، سید عبدالجواد موسوی و ناصر فیض، هیات داوران بخش مقاله این جشنواره بودند.
در بخش فیلمنامه كوتاه، لوح تقدیر و مبلغ پنج میلیون ریال، به خاطر اثر «تفكیک»، به مجید رحمانی صانع، از استان خراسان رضوی تقدیم شد و لوح تقدیر و مبلغ پنج میلیون ریال به خاطر اثر «بستنی قیفی»، به آرمان معراجی از استان مازندران اهدا شد.
لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال جایزه سوم نیز به خاطر اثر «استمداد»، به محمدرضا محمدی از استان اصفهان و لوح تقدیر و مبلغ هجده میلیون ریال جایزه دوم به خاطر اثر «شار»، به غریب منوچهری از استان اردبیل و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ بیستوسه میلیون ریال جایزه اول به خاطر اثر «ازدواج چیست؟» به حمید عزیزی از استان اردبیل اهدا شد.
در موضوع ویژه تحریم تندیس، لوح تقدیر و مبلغ بیست و سه میلیون ریال به خاطر اثر «اشگل گربه»، به رضا محمدزاده از استان تهران اهدا شد.
احمدرضا معتمدی، ناصر هاشمزاده و رحیم بهبودی هیات داوران بخش فیلمنامه كوتاه بودند.
در بخش داستان كوتاه ششمین جشنواره طنز مكتوب، لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال جایزه سوم به خاطر اثر «جاسوس محل»، به مهدی زارع از استان فارس، لوح تقدیر و مبلغ هجده میلیون ریال جایزه دوم به اثر «ترحیم»، به ابراهیم اردلان از استان تهران اهدا شد و هیئت داوران در این بخش هیچ كدام از آثار را حائز دریافت جایزه نخست تشخیص نداد.
همچنین تقدیر ویژه این بخش، لوح تقدیر و مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ریال به اثر «لولوی خواب»، به علیرضا لبش از تهران و اثر «نمونه امضا»، به علی مهر از استان قم اهدا شد.
در موضوع ویژه تحریم نیز تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ بیست و سه میلیون ریال به خاطر اثر «گوگل»، به ابوذر هدایتی فخر داوود از استان قم تقدیم شد.
محمد رفیع ضیائی، محمدعلی علومی و مهرداد صدقی هیات داوران بخش داستان كوتاه را تشكیل دادند. در بخش شعر نیز لوح تقدیر و مبلغ پنج میلیون ریال به خاطر اثر «قضیه عشق»، به سعید طلایی از استان تهران، لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال جایزه سوم به اثر «با تشكر»، به راشد انصاری از استان هرمزگان، لوح تقدیر و مبلغ هجده میلیون ریال جایزه دوم به خاطر اثر «دیوار كوتاه» تقدیم میشود به آقای محمدرضا مختارنژاد از استان سمنان، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ بیست و سه میلیون ریال جایزه اول نیز به اثر «همه را شكل یار میبینم»، به محمد نظریندوشن از استان یزد اهدا شد.
تقدیر ویژه جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ریال به اثر «رباعیات»، به عباس صادقی زرینی از تهران اهدا شد و همچنین هیات داوران در موضوع ویژه تحریم هیچ اثری را حائز دریافت جایزه نخست تشخیص نداند.
هیات داوران بخش شعر را دكتر سید علی موسوی گرمارودی، دكتر محمدرضا تركی و اكبر اكسیر تشكیل می دادند.
در بخش نثر جشنواره نیز لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال جایزه سوم به خاطر اثر «دهقان فداكار»، به آبتین محبتی و آرمین بوستانی از استانهای خراسانرضوی و مازندران اهدا شد.
همچنین لوح تقدیر و مبلغ هجده میلیون ریال جایزه دوم به اثر «ذكرالدیش»، به سید جواد حیدریپور طراحان از تهران و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ بیست و سه میلیون ریال جایزه نخست به خاطر اثر «اعلام نظر»، به محمود سلطانی از استان اصفهان تقدیم شد.
در موضوع ویژه تحریم نیز تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ بیست و سه میلیون ریال به اثر «پیرامون تحریم ایران»، به سید مهدیطیار از استان البرز اهدا شد.
یوسفعلی میرشكاک، سید علی میرفتاح و شهرام شكیبا از داوران بخش نثر جشنواره طنز مكتوب بودند.
جوایز جشنواره توسط محسن مومنی شریف، ناصر فیض، اكبر اكسیر، محمد حسین جعفریان، محمدعلی علومی، عبدالجواد موسوی، گودرزی دیباج، محمدرفیع ضیایی، مهرداد صدقی، شهرام شكیبا، قربانی به برگزیدگان اهدا شد.
چهارشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۵
نظر شما