شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۹
بررسي کتاب «ضحاک‌ ماروَش: پژوهشي در باب مفهوم اژي و اژي دهاك»

كتاب «ضحاك ماروش: پژوهشي در باب مفهوم اژي و اژي‌دهاك در اسطوره‌ها و متون ايراني» با سخنراني فرزين آقازاده، نويسنده كتاب و پژوهشگر تاريخ ايران در موسسه فرهنگي هنري جمشيد بررسي مي‌شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در ادامه سلسله نشست‌هاي تخصصي موسسه فرهنگي هنري جمشيد جاماسيان، فرزين آقازاده، نويسنده كتاب و پژوهشگر تاريخ فرهنگ و تمدن ايران به بررسي كتاب «ضحاك ماروش: پژوهشي در باب مفهوم اژي و اژي‌دهاك در اسطوره‌ها و متون ايراني» مي‌پردازد. اين نشست عصر يكشنبه (15 آبان) برگزار مي‌شود.

نخستين‌دخت فرهادي، مدير موسسه فرهنگي هنري جمشيد جاماسيان گفت: نويسنده در اين کتاب در بازگشتي به ژرفناي تاريخ، ماهيت پديده‌اي عيني را بررسي كرده که سنگ بناي پيدايي اژدهاي آتشين‌دم يا «ضحاک ماروش» شده است.

وي افزود: اين کتاب در دو بخش شواهد و دلايلي در تأييد فرضيه اين نوشتار و سنجش بيش‌تر فرضيه اين نوشتار با مطالبي همچون شواهد و دلايلي در تأييد معناي پيشنهادي براي اژي‌دهاك، ذکر و شرحي مختصر بر انواع موجود اسطوره‌اي‌ اژي‌دهاك، سنجش ميان چند اژدها در فرهنگ باستاني و با توضيح برخي پديده‌ها و رموز و ابهامات تاريخي همراه است.

در مقدمه اين كتاب آمده است: در پس هر اسطوره در دوردست‌ها واقعيتي ايستاده که اگر بخواهي آن را بشناسي، بايد که به گذشته‌هاي دور سفر کني. اين کتاب سفري است به گذشته‌ انسان؛ به آن زمان که هيولاي دهشتناک مارگونه، در دل مردمان هراس مي‌آفريد و آنان نام ضحاک بر او نهادند و اين ضحاک‌ انگار که بيش از ديگر اسطوره‌هاي ايراني پرسش ‌برانگيز بوده است. انسان کهن آن‌چه به چشم مي‌ديد، به سادگي تمام توصيف مي‌کرد و جانور مار در اين ميان گويا در نظرش جلوه‌اي ديگر داشت. او ماري عظيم مي‌شناخت که به نفس گيتي را تباه مي‌کرد. اين مار همان ضحاک بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها