در ابتدای این مراسم صلاحی گفت: از روزی که قرار شد مراسم بزرگداشتی برای این عالم بزرگوار برگزار کنیم با مقاومت ایشان روبرو و در نهایت با يك خبر خوش و يك خبر ناگوار مواجه شدیم؛ خبر خوش اینکه ایشان دعوت ما را استجابت کردند و خبر ناگوار هم این که استاد مدتی است با بیماری دست و پنجه نرم میکنند که شفایشان را از درگاه خداوند خواستاریم.
وی در ادامه به ارایه تاریخچهای از زندگی استاد عطاردی پرداخت و افزود: این فقیه بزرگ در 5 آذر سال 1307 به دنیا آمد و بیش از 50 سال از عمر خود را صرف تحقیق و پژوهش کرد. در کتاب روایت عشق به نقل از ایشان آمده است که در چهار سالگی به مکتب رفتند و در 18 سالگی به حوزه علمیه قوچان و در 20 سالگی به حوزه علمیه مشهد و در 24 سالگی به تهران آمدند.
صلاحی با بیان اینکه استاد عطاردی تحصیل به عربی را با خواندن قرآن آغاز کرده است، گفت: تالیف بیش از یکصد کتاب حاصل عمر پر عظمت اوست که با خواندن قرآن آغاز شده است.
وی ادامه داد: اولین سر مشقی که معلم به ایشان داد، این شعر بود: «قلم گفتا که من شاه جهانم/قلم زن را به دولت میرسانم» و چه زیبا هم قلم به عهد خویش وفا کرد و هم ایشان قدر قلم را دانست.
رییس کتابخانه ملی افزود: همچنین در این کتاب به نقل از مادر ایشان آمده است که به استاد میگوید: تو دیوانه کتابی! و به راستی الفتی که این استاد بزرگ با کتاب داشته و رنج سفرهایی که برای یافتن نسخ خطی داشته است، نشان دهنده این پیشبینی مادر ایشان است. مادر استاد دعایی دارد که میگوید عمرت به ستارگان برسد و همه به تو نیازمند شوند و امروز جامعه بشری نیازمند تلاشهای این محقق هستند.
صلاحي در ادامه با اشاره به هدایایی که پدر استاد در هفت سالگی به ایشان داده است، گفت: قرآن کریم با ترجمه، ناسح التواریخ، معراج السعادت و شاهنامه فردوسی، چهار کتابي هستند که در چهار سالگی به استاد اهدا ميشود.
در ادامه این مراسم حسن طارمی معاون دانشنامه جهان اسلام سخنانی را درباره شخصیت استاد عطاردي و ویژگی انسانهای موفقی چون وی بیان کرد و گفت: ما باید ببینیم این افرادی که موفق بودهاند چه ویژگیهایی دارند؟
وی ادامه داد: دو نکته درباره انسانهاي موفق وجود دارد؛ یکی اینکه این افراد با آگاهی راه خود را یافته و انتخاب کردهاند. استاد عطاردی از ابتدا باور کرد که متنی که استاد غفاری برای مقابله به وی داده، آنقدر ارزشمند است که همتش را روی آن بگذارد، بنابراین ما باید این عنصر را جدی بگیریم.
وی یادآور شد: اگر کسی عشق نداشته باشد نمی تواند موفق شود، بنابراین انتخاب آگاهانه راه ویژگی اصلی افراد موفق است. نکته دوم این است که افراد موفق میدانند که راه سپاریشان در مسيري مشخص ضرورت داشته است و باید کمبودها را پر کنند. به همین دلیل اگر در راه خود دچار مشکلاتی هم شوند به دنبال راه حل هستند.
طارمی در ادامه برخی دیگر از ویژگی های استاد عطاردی را برشمرد و افزود: پشتکار ایشان که مثال زدنی است. علاوه بر این استاد عطاردی از تجربههای دیگران در کار خودش استفاده میکرد. نکته دیگری که استاد روی آن تاکید دارد این است که در مراکز علمی کسانی هستند که کم نام هستند و ناشناخته ماندهاند، نباید از این افراد غافل ماند. ویژگی دیگر این است که هر کاری چرخهای دارد، یک محقق نباید از موانع بترسد و باید کار را پیش برده و به نتیجه برساند.
نظر شما