مدرس کارگاه «ایده تا فیلمنامه»ي ششمین جشنوارهي ملی و «نخستين جشنوارهي بینالمللی فیلم کودکان برای کودکان» دربارهي آموزشهايي كه در اين كارگاه به نوجوانان داده ميشود، گفت: اين كارگاه به اعضاي كانون كمك ميكند ايدههايشان را به فيلمنامه تبديل كنند.
وجیهالله فردمقدم با تاكيد بر اينكه کودکان و نوجوانان، پيش از نوشتن فیلمنامه باید خصیصه و ویژگیهای انیمیشن را بیاموزند، اضافه كرد: در کارگاه ایده تا فیلمنامه به کودکان و نوجوانان آموزش داده میشود که نباید فیلم انیمیشن و زنده را مانند هم بسازند.
کارگردان فیلم «مزاحمها» يادآور شد: ویژگیهای سینمای زنده با سینمای انیمیشن متفاوت است و فیلمسازان کودک و نوجوان باید با این خصایص آشنا شوند.
وی تأکید کرد: بارزترین ویژگی سینمای انیمیشن، تهیهي نقاشی و عروسک برای ساخت فیلم است که در سینمای زنده وجود ندارد. از دیگر ویژگیهای فیلمنامهنویسی نقاشی متحرک، مبالغهآمیز بودن آن است.
فردمقدم ادامه داد: هر چند با کمک رایانه و نرمافزارهای مختلف، سینمای زنده هم به این ویژگیها بیش از گذشته دست پیدا کرده است؛ ولی هنوز در سینمای انیمیشن به شکل اغراقآمیزی از نقاشی استفاده میشود.
وی تأکید کرد: کوتاهگویی و سادهاندیشی از دیگر ویژگیهای این سینما است که در کارگاه ایده تا فیلمنامه آموزش داده میشود.
کارگردان فیلم «بازگشت» گفت: مبالغه و تخیل با منطق سینمای انیمیشن سازگاری دارد و دیده شدن احساسات درونی شخصیتها در انیمیشن از ویژگیهای منحصر بهفرد این هنر است.
داور جشنوارهي فیلم کودکان برای کودکان در پایان گفت: استفاده از تمثیل، ابهام و راز در انیمیشن میدان وسیعی برای اجرا دارد. وی همچنین تصریح کرد استفاده از نماد و سمبل رونق بیشتری به فیلمنامهنویسی انیمیشن میدهد.
کارگاه ایده تا فیلمنامه از اول تا سوم آذر در حاشیهي ششمین جشنوارهي ملی و نخستين جشنوارهي بینالمللی فیلم کودکان برای کودکان در قزوین برای اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون برگزار شده است.
منبع خبر: روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
نظر شما