شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۷
ضرورت بسيج همگاني براي «تربيت 10 ميليون حافظ قرآن»

نماينده سازمان تشكل‌هاي قرآني در بيست و يكمين جلسه كميسيون توسعه آموزش عمومي قرآن كريم كه امروز(26 آذر) برگزار شد، مشاركت تمام دستگاه‌ها و نهادهاي كشور براي اجراي طرح ملي «حفظ قرآن كريم» را ضروري دانست و گفت: براي تحقق منويات مقام معظم رهبري مبني بر «تربيت 10 ميليون حافظ قرآن» علاوه بر موسسات قرآني، ساير سازمان‌ها و نهادهاي موجود در كشور نيز بايد بسيج شوند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، سيدعلي سرابي در اين نشست كه با حضور جمعي از نمايندگان موسسات قرآني برگزار شد، اظهار كرد: كارشناس‌هاي سازمان تشكل‌هاي قرآني كشور در راستاي اجرايي كردن طرح ملي «حفظ قرآن كريم» برنامه‌اي را طراحي كرده‌ا‌ند كه عنوان، شيوه اجرا و نتايج اجرايي شدن آن را ماه آينده اعلام مي‌كنند.

وي با اشاره به ساير طرح‌هاي قرآني سازمان تشكل‌هاي قرآني كشور گفت: بر اساس يكي از طرح‌هاي اين سازمان كه مخاطبانش را عموم مردم(غير دانشجويان و غير دانش‌آموزان) تشكيل مي‌دهند، بدون دريافت وجه نقد از سوي نهاد دولتي يا قرآن‌آموزان در سال تحصيلي 91 ـ 90 حدود 120 هزار نفر تحت پوشش آموزش قرآن قرار مي‌گيرند.

محمدحسين محمدزاده، نماينده راديو قرآن، سخنران بعدي اين نشست درباره برنامه‌هاي صدا و سيما براي اجرايي شدن طرح ملي «حفظ قرآن كريم» گفت: صدا و سيما در دو حوزه «درون سازماني» و «تبليغ و آموزش» فعاليت‌هاي قرآني بي‌شماري را انجام مي‌دهد كه از آن ميان مي‌‌توان به فعاليت‌هاي شبكه راديويي «سلامت» اشاره كرد. اين شبكه، ويژه‌برنامه‌هايي را با موضوع «نقش قرآن در سلامت روان» تهيه كرده است كه به زودي پخش خواهند شد.

وي عنوان كرد: تمام تلاش دستگاه‌ها و نهادهاي قرآني بايد در تعيين يك نام مشخص رسانه‌اي براي طرح ملي «حفظ قرآن كريم» معطوف شود تا بر اساس آن، مسابقه‌ها، مستندها و تيزرهاي مختلف قرآني تشكيل شوند. صدا و سيما براي اين طرح، نام‌هاي مختلفي مانند طرح ملي «قرآن حافظان» و طرح ملي «حفظ نور» را بيان كرده است اما از نظرها و پيشنهادهاي ساير سازمان‌ها نيز در اين حوزه استقبال خواهد شد. بنابراين، از نمايندگان اين سازمان‌ها مي‌خواهيم تا نظرات خود را درباره انتخاب نام رسانه‌اي طرح ملي «حفظ قرآن كريم» بيان كنند. 

داوود تك‌فلاح، معاون آموزش و پرورش سازمان دارلقرآن كريم نيز در اين نشست از فعاليت علمي ـ پژوهشي اين سازمان در حوزه اجرايي كردن طرح ملي «حفظ قرآن كريم» خبر داد و گفت: اين سازمان دو كتاب با عناوين «كاربرد مهارت‌ها در آموزش قرآن» و «كاربرد روان‌شناسي در حفظ قرآن كريم» را منتشر كرده است و 20 كتاب ديگر را نيز در دست انتشار دارد. اين كتاب‌ها با هدف آموزش قرآن كريم در اختيار ساير نهادها و موسسات قرآني قرار خواهند گرفت.

فرشته حشمتيان، معاون وزیر آموزش و پرورش در سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده، در اين مراسم از تشكيل سه كارگروه تخصصي ـ مشورتي خبر داد و گفت: در اين سه كارگروه مباحث مربوط به قرآن كريم مانند فهم قرآن در خانواده و جايگاه مادر از نگاه قرآن به صورت ويژه بررسي مي‌شوند.

وي افزود: اين كارگروه‌ها در حال انجام فعاليت‌‌هاي متعددي در حوزه قرآن و خانواده‌اند كه اميدوارم تاليفات آنها به زودي آماده شوند تا علاوه بر سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده، ساير نهادها و سازمان‌ها نيز بتوانند از اين تاليفات بهره‌مند شوند.

ابراهيم اعتصامي، معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استثنايي در اين همايش نيز از تشكيل كميسيون تخصصي قرآن، نماز و عترت در اين سازمان خبر داد و گفت: در اين كميسيون كارشناس‌هاي آموزشي و تربيتي آموزش و پرورش با هدف اجراي طرح ملي «حفظ قرآن كريم» حضور دارند و آموزش‌هاي لازم را به اين قشر از دانش‌آموزان ارايه مي‌كنند.

وي بيان كرد: سازمان آموزش و پرورش استثنايي از ستاد طرح ملي «حفظ قرآن كريم» مجوز تاسيس 200 مدرسه قرآني را دريافت كرده است تا بر اساس آن براي دانش‌آموزان استثنايي به ويژه ناتوانان جسمي ـ حركتي و نابينايان فعاليت‌هاي مربوط به حفظ قرآن كريم را عملي كند و به مرحله اجرا برساند.

معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش استثنايي در پايان گفت: طرح «زندگي با قرآن» نيز از سوي اين سازمان روزهاي شنبه هر هفته اجرا مي‌شود. اين طرح با هدف تفسير آيات قرآن كريم حدود 20 دقيقه در ادارات آموزش و پرورش استثنايي استان‌ها در حال اجراست.

بيست و يكمين جلسه كميسيون توسعه آموزش عمومي قرآن كريم امروز(26 آذر) در ساختمان «علاقه‌مندان» وزارت آموزش و پرورش با حضور اعضاي كميسيون برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط