چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۵
مدارس عشایری فارس به اردوی کتاب‌خوانی دعوت شدند

فارس_ مرحله دوم اردوهای کتاب‌خوانی عشایر در استان فارس آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، مرحله دوم طرح اردوی کتابخوانی عشایر در فارس با حضور جمعی از دانش آموزان مدارس عشایری در محوطه مدرسه کانکسی شهید خزعل ظرافت در منطقه عشایری هنگام برگزارشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در این برنامه ضمن تشکر از همکاری آموزش و پرورش عشایری و مسئولین شهرستان قیر و مردم منطقه دراین اردوها مژده داد: در ادامه تلاش ها برای ترویج کتاب‌خوانی و خدمات رسانی به عشایر غیور فارس پیگیر هستیم که در سال جاری یک خودروی کتابخانه سیار با کمک آموزش و پرورش تجهیز شود و به جامعه عشایر خدمات بدهد.

محمدحسین فیروزی با اشاره به نشست‌های مهارتی و کتاب‌خوانی و قصه گویی و گلستان خوانی و آموزش کاردستی وایستگاه سلامت که در این اردو ها برای دانش آموزان بر پا می‌شود ابراز داشت: این اردوها که مرحله اول آن در سال گذشته آغاز شد با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه عشایر به کتاب و منابع اطلاعاتی شکل گرفته و امسال مرحله دوم طی چهار با همکاری مردم منطقه و مدیران و معلمان و دانش آموزان سخت‌کوش و کتابداران عزیز و رئیس ادارات شهرستان ها برگزار می‌شود.

وی با اعلام اینکه اردوی کتابخوانی عشایر فارس، طرح تحسین شده در کشور شد، گفت: در سال گذشته این طرح در ۱۰ شهرستان فارس اجرا شد که مورد استقبال قرار گرفت و اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس در آیین ملی روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور رئیس جمهور به عنوان دستگاه برتر در حوزه خدمت‌رسانی به عشایر و توسعه زیرساخت کتابخانه‌ای مورد تقدیر قرار گرفت.

فیروزی تصریح کرد: پیش از آغاز مرحله اول این اردوها ما فقط در خوزستان اردوی کتاب‌خوانی برای عشایر داشتیم. امروز در آستانه آغاز مرحله دوم این طرح، هفت استان دیگر علاوه بر خوزستان و فارس اردوی کتاب‌خوانی عشایر برگزار کردند.

مژده به کتاب دوستان؛ سفیر کتاب و پیک هدهد سفید در راه هستند

این مدیر فرهنگی اعلام کرد: بنا به دستور دولت برای خدمات رسانی به جامعه عشایر سخت کوش نهادکتابخانه های فارس در تلاش است رویداد یک روزه برای جشنواره کتاب‌خوانی عشایر هم به زودی اجرایی شود. علاوه بر آن پس از این اردوها پیک هدهدسفید مثل پیک نوروزی با طراحی فعالیت‌هایی درباره کتاب‌هایی که دانش آموزان مطالعه کردند، استعدادهای دانش آموزان کتاب دوست و کتاب‌خوان را شناسایی می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس به علاقمندان کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه عشایر مژده داد: مرحله دوم طرح سفیر کتاب با کمک همه دستگاه ها به ویژه آموزش و پرورش عشایر در راه است. این طرح برای مدارس عشایری کتاب تأمین میکند.

وی همچنین اظهار داشت که والدین دانش آموزان مدارس عشایری هم در این طرح های کتاب محور مغفول نمانده و طرح توزیع بسته کتاب و نشریات با ماشین حمل آب برای پدر و مادرهای جامعه عشایر هم در دست اقدام است.

فضای مجازی رقیب کتاب شده ولی جایگزین مناسبی نیست

امام جمعه شهرستان قیر نیز در این مراسم مطالعه و ترویج کتاب‌خوانی را در حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی مؤثر عنوان کرد و گفت: گاهی به نظر می‌رسد گوشی ها و فضای مجازی رقیب کتاب شده اما جایگزین مناسبی نیست.

حجت الاسلام محمد رضا صداقت تاکید کرد: با این برنامه ها و مشابه اینها توجه همه را بر ضرورت ترویج مطالعه جلب کرد.

مدیر آموزش و پرورش عشایر استان فارس میثم رضازاده چگینی نیز با یادکردی از استاد بهمن بیگی بنیان‌گذار آموزش و پرورش عشایر سخنانش را آغاز کرد و گفت: آموزش و پرورش عشایر به لطف خدا آماده پرورش استعدادهای جامعه عشایری است.

وی تصریح کرد: امروز در جامعه عشایری نقص عدم در دسترس بودن کتاب به عنوان یکی از معدود ابزارهای یادگیری برای این قشر که دسترسی کمتری به امکانات آموزشی دارند، چالش ایجاد کرده بود. با این برنامه ها سعی داریم این مشکل را رفع کنیم.

رضازاده ادامه داد: آموزش و پرورش فارس بیش از ۳۰۰ مدرسه‌عشایری دارد که کوچ می‌کنند. مامدرسه ای داریم که با حداقل امکانات در طول سال چندین بار کوچ می‌کند.ما این فرصت همراهی نهادکتابخانه های استان برای خدمات رسانی به عشایر را قدر می‌دانیم.

وی در ادامه با اشاره به شرایط منطقه و التهاب بعضی کشورها گفت ما باید شاکر باشیم که امنیتی داریم که از اقصی نقاط استان معلم خواهر یا برادر برای مدارس عشایری در نقاط مختلف که هدف کوچ این قشر هستند، اعزام می‌کنیم.

محسن جبار نژاد مشاور فرهنگ رییس سازمان عشایر کشور نیز در ادامه خاطر نشان کرد: پیگیری مسائل فرهنگی واجتماعی جامعه عشایری از جمله کتاب و کتابخوانی است از مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. چون عشایر معمولاً درگیر نیازهای عاجل خود از جمله بحث کمبود آب و تبعات سیل و …هستند، کمتر به مسائل فرهنگی و اجتماعی آنها پرداخته شده است.

وی افزود: آقای فیروزی از مدیران خلاق نهادکتابخانه های کشوراست که با این برنامه ها خلا فرهنگی را پر می‌کند. آثار خدمات خاصی مثل اردوهای کتاب‌خوانی عشایر در بلند مدت بروز پیدا می‌کند.

کریمی مدیرکل امور عشایر استان فارس نیز تاکید کرد: ما می‌توانیم جامعه عشایری را با این حرکاتی که شروع شده پویا تر کنیم. وی افزود: دولت عشایر را فراموش نمی‌کند و نخواهد کرد.جمعیت عشایر از پشتوانه های دولت هستند و جا دارد خدمات شایسته ای به آنها ارایه‌شود.

به گزارش ایبنا قرائت قرآن و حکایت خوانی دانش آموزان مدارس عشایری، قصه گویی و شعرخوانی و جمع خوانی کتاب و اهدای کتاب به دانش آموزان و مسابقه طناب کشی از دیگر بخش های این اردوی پرنشاط بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها