به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، دانشگاه شهید باهنر کرمان شامگاه شنبه در شب جهانی یوری، سالروز آغاز عصر فضا در سیزدهمین باشگاه نجوم کرمان میزبان دانشجویان و علاقمندان به نجوم بود.
این مراسم با سخنرانیهای علمی در زمینه نجوم، رصد و عکاسی از ماه با تلسکوپ پیشرفته، تجربه سفر به فضا به کمک تکنولوژی VR همراه بود که به همت انجمن نجوم کرمان با همکاری انجمن نجوم دانشگاه باهنر برگزار شده بود.
امیرعباس شهدادی، مدرس نجوم از سخنرانان این مراسم بود، او سالهای زیادی در زمینه آموزش نجوم در ردههای سنی کودکان و نوجوانان و همچنین بزرگسالان فعالیت دارد.
وی در حاشیه این مراسم درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با بیان اینکه طبیعت آسمان شب، یک طبیعت فراموش شده است، گفت: توجه به آسمان و به بیانی دیگر «سر به هوا شدن» میتواند ما را از دغدغههای زمینی دور کند که بسیار جذاب است و آگاهانه از این طبیعت لذت ببریم.
در زمینه نجوم چه بخوانیم؟
وی افزود: برای گروه سنی کودک و نوجوان کتابهای «من ماه هستم»، «من مریخ هستم» از نشر پرتقال کتابهای خوبی برای معرفی نجوم ابتدایی هستند.
وی ادامه داد: این کتابها به موضوعات، اجرام خاصی از فضا و منظومه شمسی اشاره میکنند، مثلاً کتاب «من ماه هستم» با یک روایت و داستان همچنین با تصورهای خوب درباره تنها قمر و همدم زمین صحبت میکند.
این مدرس خاطرنشان کرد: کتاب «من مریخ هستم» درباره برادر کوچک زمین، مریخ حرف میزند، همچنین کتاب «منظومه شمسی» درباره این منظومه برای کودکان از سن ۵ تا ۸ سال صحبت میکند.
شهدادی اظهارکرد: برای گروه سنی نوجوانان کتاب «دایره المعارف مصور فضا» را معرفی میکنم که کتاب جامع و کاملی است و به موضوعات نجومی و کیهان شناسی پرداخته است.
وی با اشاره به کتاب مناسب برای گروه سنی بزرگسال و علاقهمندان به نجوم تصریح کرد: کتاب «ستاره شناسی» نوشته پاتریک مور همچنین کتاب نجوم به زبان ساده را پیشنهاد میکنم.
نظر شما