كتاب «دفتر تحكيم وحدت، از شكلگيري تا انشعاب» به زودي از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر ميشود.-
كُردي با اشاره به اينكه دفتر تحكيم وحدت يكي از تشكلهاي دانشجويي در دانشگاههاي كشور بود و ريشه در انجمن اسلامي دانشگاهها داشت، توضيح داد: نخستين انجمن اسلامي دانشگاهها سال 1321 در دانشگاه تهران با هدف تبليغ دين اسلام در ميان دانشجويان براي مبارزه با افكار كمونيستي شكل گرفت و به تدريج وارد ديگر دانشگاهها شد.
وي ادامه داد: اين انجمنها ارتباط منسجمي با هم نداشتند و بعد از پيروزي انقلاب طي ديدار مسوولان آنها با امام خميني (ره) و بنا بر فرمايش ايشان، با هم متحد شدند و زير نظر يك شوراي مركزي به فعاليت خود ادامه دادند.
كُردي افزود: دفتر تحكيم بعد از پيروزي انقلاب در ايران، سه فعاليت مهم را در كارنامه خود ثبت كرد. نخست، تسخير لانه جاسوسي به مدت 444 روز، دوم ايجاد انقلاب فرهنگي در دانشگاهها و تعطيلي سه ساله دانشگاهها كه با برنامهريزي در راستاي انقلاب فرهنگي دوباره بازگشايي شد و سوم اعزام نيروهاي متخصص دانشگاهي به جبهههاي دفاع مقدس.
اين نويسنده گفت: كتاب «دفتر تحكيم وحدت از شكلگيري تا انشعاب» به بررسي وضعيت اين دفتر پس از پايان جنگ تحميلي عراق عليه ايران ميپردازد كه چگونه از رسالت گذشتهاش فاصله گرفت و به يك جريان اپوزیسیون در دانشگاهها تبديل شد.
كُردي بررسي ريشهاي جريان تاريخي شكلگيري دفتر تحكيم از آغاز تا انشعاب را يكي از ويژگيهاي اين كتاب خواند و گفت: پيش از اين كتابهايي درباره دفتر تحكيم نوشته شدهاند اما در هيچ يك روند تاريخي آن و مراحل تبديل شدن دفتر تحكيم به يك جريان مخالف بررسي نشده است.
وي درباره منابع پژوهشي كتابش توضيح داد: روزنامهها، اسناد مركز اسناد انقلاب اسلامي و كتابهاي تاريخي، منابع اين اثرند.
كتاب «دفتر تحكيم وحدت، از شكلگيري تا انشعاب» در قطع وزيري و 250صفحه به زودي از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر ميشود.
نظر شما