روزنامهنگار و مجري راديو و تلويزيون، دو كتابدرباره نحوه اجراي برنامههاي زنده تلويزيوني و راديويي و همچنين تاريخ تكامل ژورناليسم نوشت.-
وي افزود: يكي از اين كتابها به چگونگي اجرا در راديو و تلويزيون ميپردازد كه برگرفته از تجربياتم در اين حوزه و همچنين فضاي رسانهاي كنوني كشورمان است. به زعم من، اين اثر ميتواند تصويري شفاف از ضرورت آمادهسازي گويندگان و مجريان در برنامههاي مختلف را از جمله گفتوگوهاي زنده تلويزيوني ارايه كند.
عبدالرشيدي درباره كتاب ديگرش كه در مراحل آمادهسازي براي انتشار است، گفت: تحول و تكامل ژورناليسم در دنيا، موضوع اين كتاب را تشكيل ميدهد كه با زباني تقريبا ساده بيان شده است.
وي افزود: نقاشيهاي داخل اهرام مصر و سنگنوشتههاي هخامنشي و يوناني، جزو نخستين روزنامهها و شيوههاي اطلاعرساني محسوب ميشوند كه در اين كتاب به آنها اشاره شده است. اين بررسي تا شيوههاي نوين اطلاعرساني مانند شبكههاي اجتماعي ادامه مييابد.
عبدالرشيدي با اشاره به معرفي ابزار اطلاعرساني از گذشته تاكنون در كتابش گفت: نظامنامه قانوني جوامع مختلف براي نظارت بر رسانهها نيز جزيي از مطالب اين كتاب را تشكيل ميدهد. در عنوان اين كتاب از واژه «ژورناليسم» استفاده كردم، زيرا معتقدم اين واژه فراتر از روزنامهنگاري است و تمامي افرادي را كه در حوزه اطلاعرساني فعالند، از نويسندگان وبلاگها گرفته تا فيلمبردار و نورپرداز، شامل ميشود.
وي در پايان گفت: اين دو كتاب با عنوانهاي احتمالي «تاريخ ايجاد و تكامل ژورناليسم در ايران» و «اجرا در برنامههاي زنده تلويزيوني و راديويي» از سوي انتشارات موسسه اطلاعات منتشر خواهند شد.
نظر شما