به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تایوان فکوس، مجموعه رمان های تخیلی «سرنوشت شکارچی» اثر رمان نویس مشهور تایوانی «گیدنز کو» بیشترین آمار را به خود اختصاص داده تا جایی که بیش از 21 هزار جلد از این کتاب ها امانت گرفته شده اند.
همچنین در این فهرست، یکی از آثار نویسنده چینی «یو گوان» نیز طرفداران بسیاری داشته و رتبه سوم را کسب کرده است. کتاب وی درباره مرد مدرنی است که به خاندان های گذشته چین بازمی گردد و در دوران باستان زندگی و سرگذشت سختی را تحمل می کند.
سری کتاب های هری پاتر از نویسنده بریتانیایی «جی.کی.رولینگ» نیز در این لیست رتبه پنجم و سری 5 جلدی پرسی جکسون و خدایان یونان اثر «ریک ریوردان» هم رتبه ششم را به دست آورده است.
«هوانگ ون لینگ» مدیر کتابخانه ملی تایوان گفت: نتایج نشان می دهد کتاب هایی مورد توجه عموم قرار گرفته اند که بیشتر جنبه تفریحی و سرگرم کننده دارند. بیش از 30 درصد از نویسندگان این لیست از قبیل «گیدنز کو» نوشتنشان را روی اینترنت آغاز کرده اند. وی حدود 60 کتاب منتشر کرده و نخستین کتاب آنلاینش سال 2000 منتشر شده است.
فیلم زندگینامه او با نام «تو نور چشم منی» سال گذشته بیش از 86/13 میلیون دلار فروش کرد و در تایوان به پر فروش ترین فیلم چینی زبان در تاریخ هنگ کنگ مشهور شد.
«تسنگ شو هسین» مدیر کل کتابخانه ملی مرکزی گفت: اگرچه اینترنت افزایش زیادی داشته و بسیاری از افراد را جذب خود کرده اما خوانندگان به افزایش انتشار کتاب با موضوع های مختلف نیاز دارند. بسیاری از افراد نمی دانند چه کتاب هایی را برای خود انتخاب کنند و اغلب به سلیقه های عمومی نگاه می کنند.
کتابخانه ملی مرکزی اعلام کرد : 7 رمان از نویسندگان معاصر چینی نیز با استقبال زیادی روبهرو شدند و این به خاطر تبلیغ و توجه بیشتر به ادبیات چینی در تایوان است.
همچنین، نتایج نشان دادند بیشترین کتاب هایی که در رده سنی کودکان از کتابخانه ها امانت گرفته شده اند ،کتاب هایی اند که به سوال های کودکان دبستانی در سال های مدرسه پاسخ می دهند. این مجموعه توسط یک شرکت تلویزیونی منتشر شده که بازی های محلی و برنامه های پرسش و پاسخ را می سازد. این آمار نشانگر تاثیر فرهنگ تلویزیون در انتخاب کتاب توسط کودکان تایوانی است. ازهر 20 کتاب کودکی که از کتابخانه های عمومی امانت گرفته شده، 9 کتاب از نویسندگان کره جنوبی اند.
همچنین طبق این تحقیقات، بیشترین آمار مراجعه به کتابخانه و امانت گرفتن کتاب راخوانندگانی به خود اختصاص داده اند که سن آنان بین 41 تا 50 سال است وپس از آنان، افراد بین 7 تا 12 سال و 31 تا 40 سال بیشترین آمار را داشته اند.
مردان بیش از زنان کتاب امانت گرفته اند و 45 درصد از کل افرادی را که به کتابخانه مراجعه کرده اند، دانش آموزان تشکیل داده اند.
دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۱
نظر شما