«پاسخ به پرسشهاي علمي بچهها: دنياي پيرامون ما» منتشر شد. اين كتاب حاصل تلاش گروهي از نويسندگان به نام «گروه هايلايت براي بچهها» است كه سعي ميكنند به بررسي نكات جالبي كه در دنياي اطرافمان ميافتند بپردازند و به برخي از پرسشهاي ما پاسخ دهند.
ذهن كنجكاو انسان بهويژه كودكان و نوجوانان هميشه در پي پاسخ به پرسشهايي دربارهي جهان پيرامونش بوده است. همانطور كه ممكن است در طول روز براي ما پرسشهايي مانند اينكه «چرا موي خيس تيره تر از موي خشك است؟»، «چرا ستارگان ميدرخشند و گاه چشمك ميزنند؟»، «صورت فلكي چيست؟» و يا «آيا فضا جايي تمام ميشود؟» و «چرا سال كبيسه هر چهار سال يك بار است؟» پيش بيايد.
نويسندگان «پاسخ به پرسشهاي علمي بچهها» تلاش كردهاند به برخي از اين پرسشها پاسخ دهند. آنها در پاسخ به اين سوال كه «چرا ستارگان ميدرخشند و گاه چشمك ميزنند؟» گفتهاند: «به گمان ما، علت درخشش ستارگان اين است كه هر يك از آنها، مانند خورشيد، توپ گرم و سوزانى از گازها هستند. آنها شبيه خورشيد هستند، اما در فاصلهى بسيار دورى قرار دارند. چشمك زدن ستاره، مربوط به خود ستاره نيست بلكه نورى كه از آن به چشم ما مىرسد، از لايهى ضخيمى كه اطراف كرهى زمين را احاطه كرده، ميگذرد. نور به طور مستقيم وارد لايهي هوا ميشود اما موقع گذر از لايههاى سرد و گرم بالا و پايين مىرود. در نتيجهي آن، نور ستاره به صورت چشمك زن به چشم ما ميرسد. چشمك زنى ستاره مشكل بزرگى براى ستاره شناسان به وجود ميآورد. به همين دليل، ستاره شناسان تلسكوپهاى خود را روى كوههاى مرتفع كار ميگذارند، تا مجبور نباشند از وراى لايهي ضخيم هواي اطراف خود ستارگان را نظاره كنند.»
«پاسخ به پرسشهاي علمي بچهها» مجموعهاي است كه «دنياي پيرامون ما» يكي از كتابهاي آن محسوب ميشود.
اين كتاب را «فائزه آقمقاني» ترجمه و «انتشارات قطره» با قيمت 6 هزار تومان منتشر كرده است.
اين ناشر دو عنوان كتاب ديگر از اين مجموعه را هم منتشر ميكند.
نظر شما