كتابهاي «اطلس جادهاي ايران»، «آبشارهاي ايران»، «چارتاقيهاي ايران» و «بيابانگردي در ايران» از جمله كتابهاي انتشارات ايرانشناسي است كه ميتواند سفري جذاب را براي گردشگران به ارمغان بياورد.
آبشارهاي ايران
آبشارها، يکي از جلوههاي عظمت الهي است که ناخودآگاه هر بيننده را به تحسين خالق متعال وادار ميکند. ساعتي آرميدن در کنار يک آبشار و تماشاي بازي آب و سنگ، آرامشي ويژه به انسان ميبخشد و شايد صداي دلنشين آب، تنها صدايي باشد که هيچگاه شنونده را خسته نميکند.
در کتاب آبشارهاي ايران بيش از 300 آبشار و 1000 پديده جذاب طبيعي و جغرافيايي ايران معرفي شده است که هر کدام ميتوانند بستر مناسبي براي تحقيقات علمي و شکوفايي طبيعتگردي در ايران باشند. اين كتاب نوشته محمدرضا آصف شايان است.
چارتاقيهاي ايران
در اين کتاب پيوند چارتاقيهاي ايران با زمان، تقويم و تغييرات سالانه خورشيد براساس مطالعات ميداني و شواهد ملموس و مشاهدهپذير بررسي ميشود. در دانش اخترباستانشناسي، بناهايي با چنين ويژگيها و خصوصياتي را (رصدخانه خورشيدي) يا (سازههاي تقويمي) مينامند. اين کتاب اثر تحقيق و پژوهش رضا مرادي غياث آبادي است.
قارچهاي سمي ايران
اين کتاب شامل اطلاعات عمومي و تخصصي از انواع قارچهاي سمي ايران است که از محل رويش، نوع مسموميت، روش درمان تا موارد تخصصي ديگر را براي علاقهمندان توضيح ميدهد. اين کتاب اثر محمدرضا آصف شايان محقق و قارچشناس ايراني است.
بيابانگردي در ايران
کتاب «بيابانگردي در ايران» حاصل تحقيق و نگارش ساسان سلوتي و معصومه بابانيانوري است. اين كتاب بر آن است تا با زباني ساده مبين دنياي پر رمز و راز و افسونگر بيابان باشد و خوانند را با اقليم، رستنيها، جانوران و فرهنگ مردمان اين وادي پيوند دهد. به علاوه با ايجاد ارتباط با مردمان بومي، هم امکان سفري متفاوت و پر بار را براي افراد پا به سفر فراهم كند، هم انگيزه مردمان بومي را براي ماندن و حفظ طبيعت و فرهنگ افزون کند.
مجموعه نقشههاي استاني انتشارات ايرانشناسي
اين مجموعه که شامل نقشه کامل استانها به همراه معرفي آثار تاريخي و طبيعي (به صورت مجزا) در سطح استان است. اين نقشه با کيفيتي مطلوب و با در نظر گرفتن احترام به مخاطب تهيه و تنظيم شدهاند که با استفاده از هر نقشه ميتوان تجربه و ديداري متفاوت از سفر ايجاد کند.
مجموعه کتابهاي کودک ايرانشناسي
«خانههاي ايراني» و «گلهاي ايراني» نوشته حميرا محبعلي با تصويرگري سحر ياسينپور کتابهايي مناسب (از نظر شعري روان و مفهوم براي کودکان و هم از نظر تصويرگري ساده، کودکانه و مهم تر ايراني) براي کودکان است که با فضايي ايراني کودکان را با پيرامون سرزمين مادري آشنا ميکند. مواردي چون معماري و خانههاي متفاوت و متناسب با هر اقليم، گلهايي شاخص از مناطق مختلف است.
اين دو کتاب ميتوانند همراهي مناسب در طول سفر باشند تا هم کودکان، والدين را مجبور به دانستن نسبت به پيرامون خود کنند و هم والدين توصيف بهتر از سرزمين آبا و اجدادي براي فرزندان خود داشته باشند.
كتاب «اطلس جيبي گردشگري شهر تهران»، «اطلس جيبي جادههاي ايران»، «راهنماي گردشگري استان ايلام» نوشته جوريه كلانتري، «نمايي از ايران، خليج هميشه فارس» اثر اميرحسين بختياري، «نگاهي به ماسوله» و «نگاهي به ابيانه» نوشته فريده گلبو نيز ميتواند ياريبخش گردشگران داخلي و خارجي قرار گيرد.
نظر شما