وي با اشاره به اينكه 18 كتاب در بخش داستان، مورد بررسي كميته داوران قرار گرفت گفت: آثار ارزيابي شده در سال های 1389-1388 انتشار يافتهاند. اما هيچيك از كتابها با معيارهاي داوري كتاب سال مقاومت همسو نبودند.
فتاحي در توضيح اين معيارها افزود: معيارهاي بسياري براي بررسي آثار در نظر گرفته شده بودند. اما به طور كلي داستانهايی مورد توجه بودند كه مقاومت را در مرزها و جغرافيايي جهان اسلام مطرح كنند و توطئههاي صورت گرفته عليه ملتهاي مسلمان را به تصوير بكشند.
وي ادامه داد: پيش از اين در حوزه های دفاعمقدس و انقلاب اسلامي جشنوارههاي متعددي برگزار و باعث ايجاد نگاه عميق و فراگير شده اند. اما هدف از راهاندازي انتخاب نخستين كتاب سال مقاومت، حساس شدن نويسندگان به مسايل پيرامون خود و خلق كارهاي جديد است.
فتاحي با تاكيد بر اينكه ما در حوزه مقاومت میهنی شاهد توان بالقوه نويسندگان و توليد آثار فاخر بوده ايم گفت: به طور يقين اين اتفاق در حوزه مقاوت جهان اسلام هم روي خواهد داد. زيرا تعريف جديد از مقاومت باعث نوشتن كارهاي جديد ميشود. چرا كه همه عناصر از ايده و موضوع وجود دارند و تنها بايد انگيزهاي براي نوشتن وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: در بررسي آثار، كتابي در بخش داستان برگزيده نشد و بيشتر كتابهاي ارايه شده در حوزه های انقلاب و جنگ تحمیلی عراق عليه ايران بودند. اميدواريم كه در دوره بعدي با توجه به تعاريف ارايه شده كتاب سال مقاومت، شاهد خلق آثار جديد باشيم. زيرا يكي از كاركردهاي كتاب سال مقاومت معطوف كردن نگاه نويسندگان به مقوله جديد مقاومت در سطح جغرافياي جهان اسلام است.
نظر شما