موزه اورهان پاموك نويسنده برنده جايزه ادبي نوبل از تركيه، از امروز با نام «موزه معصوميت» كه شكل مجسم رماني به همين نام از خود او است، در استانبول به روي مردم گشوده شد.-
پاموك در يك كنفرانس مطبوعاتي گفت اين يك موزه تاريخي نيست اما چيزهايي از آن را نيز در خود نهفته دارد و ارايه كننده زندگي مردم شهر استانبول است.
اين موزه كه در عمارتي قرمز رنگ راهاندازي شده زندگي مردم استانبول در فاصله سال هاي 1950 تا 2000 را ارايه مي كند.
پاموك در اين باره گفت: زندگيهاي روزانه ما بسيار باشكوه است، و موضوعهاي آنها بايد محافظت شود. اين موزه بيان كننده همه چيز درباره پيروزي ها يا گذشته نيست، بلكه موزه مردم و موضوع زندگي آنهاست.
او كه از يك دهه پيش تصميم به راه اندازي اين موزه گرفت، در همان زمان موفق به دريافت جايزه نوبل شد. كتاب «موزه معصوميت» پاموك كه با استقبال بسيار روبه رو شد و به فهرست پرفروش هاي نيويورك تايمز راه يافت، نخستين كتابي از پاموك بود كه پس از بردن جايزه نوبل در سال 2006، منتشر كرد.
رمان «موزه معصومیت» که در محله های بالای شهر استانبول مثل نیشانتاشی، چوکورکوما، نقسیم، حربیه و بی اوغلی؛ محله هایی که نقشی کلیدی در زندگی خود پاموک داشت، می گذرد روایت کننده داستان یک مرد ثروتمند استانبول به نام کمال است که به عشق دختری از طبقه فرودست جامعه به نام فسون گرفتار می شود.
در اين موزه اشيايي جمع آوري شده كه پاموك خودش آنها را از مغازهها خريداري كرده و از يك مجسمه كوچك سفالين از يك سگ چيني تا وسايل قديمي ريش تراشي در آن ديده ميشود. يك مجموعه مسواك، دستگاه نمايش فيلم و خيلي از چيزهايي كه پاموك در رمانش به آنها اشاره كرده از ديگر وسايلي است كه در اين موزه گردآوري شدهاند.
يك ميليون يورويي كه از دريافت جايزه نوبل نصيب او شد براي تكميل اين موزه كافي نبود و او از سرمايه شخصي اش كه از راه فروش كتابهايش گرد آمده نيز براي ساخت اين موزه هزينه كرده است.
اورهان پاموك 59 ساله يكي از موفق ترين نويسندگان ترك است كه آثارش به زبان هاي مختلف ترجمه شده و رمان هايي چون «نام من سرخ است»، «كتاب سياه» و «استانبول» او شهرتي جهاني دارند و به بيش از 60 زبان ترجمه شده اند. او نخستين كتابش را با عنوان «آقاي جودت و پسران» در سال 1982 منتشركرد كه اكنون يك مجموعه تلويزيوني با اقتباس از آن ساخته شده است.
نظر شما