وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی با اشاره به اسنادی که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد سینماگران را به استفاده از چنین منابعی تشویق کرد و گفت: اگر ما درباره انقلاب اسلامی کوتاهی کنیم، دیگران برای ما تاریخ خواهند نوشت و فیلم خواهند ساخت.-
در این مراسم دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی اظهار داشت: در تاریخ انقلاب حوادث و رویدادهای مختلفی وجود دارد که اگر به خوبی پرداخته شوند میتوانند عظمت زیادی داشته باشند. البته نباید زحماتی را که در طی بیش از سه دهه انجام شده را نادیده گرفت اما این کافی نیست و عظمت انقلاب به گونهای است که باید بیش از این برایش سرمایهگذاری کرد.
وزیر ارشاد ادامه داد: انقلاب تنها مختص به قبل تا زمان پیروزی انقلاب نیست و ما همین الان هم در حال انقلاب هستیم و از بهمن 57 به بعد افراد و کشورهای مختلف علیه ما نقشه کشیدهاند اما یک کشور و مردمی توانستهاند بایستند و این ایستادگی باعث دستیابی به اهداف بزرگی شده است و همین موضوع برای بسیاری، یک معما بوده است.
وی افزود: این همه رویداد مهم وجود دارد که سوژههای فراوان و نابی هستند و جا دارد دوستان بیش از پیش به این مقوله توجه کنند.
سیدمحمد حسینی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اسنادی که در مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد سینماگران را به استفاده از چنین منابعی تشویق کرد و در ادامه گفت: اگر ما درباره انقلاب اسلامی کوتاهی کنیم، دیگران برای ما تاریخ خواهند نوشت و فیلم خواهند ساخت.
در ادامه این مراسم از حسین ترابی، سازنده مستند «برای آزادی» که به عنوان یکی از ده مستند برتر تاریخ انتخاب شده است، قدرداني شد.
حسین ترابی در این مراسم اظهار داست: به دلیل این که عضو هیات انتخاب جشنواره بودم میدانم که برخی از کارها آثار درخشانی هستند که اگر قرار بر ساختشان باشد، قطعا کارهای خیلی خوبی از آنها در خواهد آمد.
وی افزود: من بدون هیچ سفارشی تصمیم گرفتم انقلاب این مردم را به تصویر بکشم و از هیچ جا هم پولی نگرفتم و اگر حداقل خودمان چهره ماندگار نشدیم لااقل فیلممان ماندگار و جزو ده فیلم مستند بزرگ دنیا معرفی شده است.
ترابی گفت: همین الان هم از سوئیس و فنلاند به من نامه نوشتهاند و میخواهند که این فیلم جزو آرشیو سینما تک آنها باشد و این خیلی خوب است که من انقلاب این مردم را به دنیا صادر میکنم.
در ادامه و برای اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره به برگزیدگان سید محمد حسینی، جواد شمقدری، سید احمد میرعلایی، جلیل عرفانمنش، مهدی فرجی، مسعود احمدیان و مهدی چمران حاضر شدند و جایزه رتبه نخست فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی به «محمد حسن ابوحمزه» برای نگارش فیلمنامه «عملیات فریب» اهدا شد.
همچنین رتبه دوم برترین فیلمنامه سینمایی با موضوع انقلاب به «رضا محمدی» برای نگارش فیلمنامه «دسیسه» رسید. جایزه رتبه سوم به «محسن دامادی» برای فیلمنامه «روزهای انقلاب» اهدا شد و رتبه چهارم به «محمد حسن ابوحمزه» برای نگارش فیلمنامه «تازه داشت طعم زندگی را میچشید» تعلق گرفت. رتبه پنجم را «وحید زارعزاده» نگارنده فیلمنامه «ساز مخالف» کسب کرد و جایزه رتبه ششم به «حسین قره» برای فیلمنامه «موج و ماه» اهدا شد.
به نفر نخست جشنواره فیلمنامهنویسی مبلغ 8 میلیون تومان، نفر دوم 6 میلیون، نفر سوم و چهارم 5 میلیون و به نفرات پنجم و ششم نیز به ترتیب 4 و 2 میلیون تومان اهدا شد. همچنین با برگزیدگان این رویداد سینمایی قرارداد نگارش کامل فیلمنامههای منتخب از سوی بنیاد سینمایی فارابی منعقد خواهد شد.
فیلمشناخت نخستین جشنواره مستقل فیلمنامه نویسی انقلاب اسلامی نیز در آیین اختتامیه این جشنواره معرفی شد. این کتاب به سردبیری مسعود نجفی شامل عکس و اطلاعات هیات انتخاب، داوران و فیلمنامه نویسان حاضر در بخش نهایی جشنواره است که در کنار آنها متن کامل 33 طرح و فیلمنامه به همراه دستنوشته نویسندگانش به چشم میخورد.
هر یک از فیلمنامههای این کتاب به یکی از شهدای انقلاب اسلامی تقدیم شده که در کنار زندگینامه آنها، تصویرشان در قالب پرتره نقاشي شده است.
کتاب نخستین جشنواره مستقل فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی در قالب 3 جلد با یک قاب واحد منتشر شده است. جلدهای این کتاب به ترتیب 140، 176 و 148 صفحه دارند.
نظر شما